Home » Știință » Peste 150 de români concurează la hackathonul NASA Space Apps Challenge

Peste 150 de români concurează la hackathonul NASA Space Apps Challenge

Peste 150 de români concurează la hackathonul NASA Space Apps Challenge
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 28.09.2021

Peste 150 de participanți din România s-au înscris la NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internațional dedicat științei, care va avea loc în weekendul următor, 2-3 octombrie, online.

Marele premiu al competiției globale este șansa de a participa la lansarea unei navete spațiale în 2022.

Echipele vor avea de rezolvat una dintre cele 28 de provocări propuse din domenii precum Artificial Intelligence/Machine Learning, Apps, Data Organization, Game, Hardware, Knowledge, Lunar Surface Operations, Risk, Science Applications, Space Travel.

Participanții își pot crea propria provocare, însă aceasta nu va intra în jurizarea finală.

Cele două echipe câștigătoare din fiecare oraș se vor califica în etapa globală și vor intra în competiția pentru marele premiu: șansa de a asista la lansarea unei navete spațiale. În plus, NASA oferă alte zece premii. Echipele câștigatoare vor încărca duminică, 3 octombrie, soluțiile lor în platforma globală pentru următoarea etapă.

Echipele câștigătoare din România, evaluate la de experții NASA

Echipele câștigătoare din România vor fi evaluate alături de celelalte proiecte câștigătoare la nivel global de experții agenției spațiale. Vor fi selectați apoi câștigătorii pentru cele zece premii globale: Best Use of Science, Best Use of Data, Best Use of Technology, Galactic Impact, Best Mission Concept, Most Inspirational, Best Storytelling Award (premiu nou), Global Connection Award (premiu nou), Art & Technology Award (premiu nou), Local Impact Award (premiu nou).

În 2020, la nivel internațional, Space Apps s-a bucurat de aproximativ 26.000 de participanți, care au creat 2.303 de proiecte. Anul trecut, patru echipe din România s-au calificat pentru etapa de jurizare internațională a competiției.

Hackathonul internațional NASA Space Apps Challenge este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual. Programul cooptează mii de oameni din întreaga lume, care lucrează cu datele deschise ale NASA într-un sprint de 48 de ore. De la lansare, în anul 2012, NASA Space Apps Challenge a cooptat peste 150.000 de oameni din peste 150 de țări și teritorii.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase