Home » Știință » Semnal de alarmă! Jumătate dintre copiii din SUA au plumb în sângele lor

Semnal de alarmă! Jumătate dintre copiii din SUA au plumb în sângele lor

Semnal de alarmă! Jumătate dintre copiii din SUA au plumb în sângele lor
Credit foto: Unsplash / v2osk
Publicat: 01.10.2021

Jumătate dintre copiii din SUA par să aibă metale grele toxice în sânge, potrivit unor noi cercetări alarmante.

După analizarea testelor de sânge efectuate pe un eșantion de 1,14 milioane de copii cu vârsta sub șase ani, oamenii de știință au descoperit niveluri observabile de plumb la aproximativ jumătate dintre ei, potrivit unui studiu masiv publicat în revista JAMA Pediatrics.

Acest procent, în comparație cu generațiile anterioare, este în creștere, notează Futurism.

Oamenii de știință au descoperit că majoritatea copiilor afectați, care au făcut un test de sânge dintr-un motiv sau altul între 2018 și 2020, nu aveau cantități enorme de plumb în fluxurile de sânge și doar două procente aveau un nivel „ridicat”.

„Imaginea generală este că micuții din SUA au plumb în sânge”, a declarat Morri Markowitz, directorul programului de prevenire și tratament din Spitalul pentru Copii Montefiore.

Efectele provocate de plumb în organismul copilului

Plumbul poate provoca leziuni permanente sistemului nervos al copiilor, ducând la dizabilități de învățare, precum și probleme de vorbire și auz pentru toată viața.

Cercetătorii au crezut că analiza lor va descoperi un număr mai mare de copii cu expunere la plumb, față de studiile anterioare. Multe dintre cazurile descoperite proveneau din medii sărace, în special din locuințe vechi din comunități defavorizate.

„Aceste descoperiri confirmă că mai avem un drum lung de parcurs pentru a pune capăt otrăvirii cu plumb în rândul copiilor din Statele Unite”, au scris într-un editorial doi cercetători de la Harvard, neurologi și experți în sănătatea mediului.

Citește și:

O urnă de plumb care conținea o inimă umană, descoperită în Franța. Ce se știe despre această practică funerară

Plumb şi arsenic, descoperite în băuturile alcoolice

Un copil de doar 9 luni s-a otrăvit cu plumb după ce părinţii au încercat să-i trateze durerile de dinţi cu ajutorul unei metode homeopate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase