Home » Știință » Un cocktail de medicamente AstraZeneca, eficient pentru tratarea COVID-19

Un cocktail de medicamente AstraZeneca, eficient pentru tratarea COVID-19

Publicat: 12.10.2021
Un cocktail de medicamente AstraZeneca, eficient pentru tratarea COVID-19
Sursa foto: Unsplash

Un cocktail de medicamente experimental al AstraZeneca pentru tratamentul COVID-19 a reușit să reducă manifestările severe sau decesele la pacienții ne-spitalizați, în cadrul unui studiu în fază avansată, a anunțat luni producătorul britanic de medicamente.

Medicamentul, denumit AZD7442, a redus cu 50% riscul de apariție a unei forme severe de COVID-19 sau de deces la pacienții care au avut simptomele timp de șapte zile sau mai puțin.

„O intervenție timpurie cu medicamentul nostru poate oferi o reducere semnificativă a evoluției spre boala severă, cu o protecție continuă timp de peste șase luni”, a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv al departamentului de cercetare și dezvoltare biofarmaceutică din cadrul AstraZeneca, potrivit Reuters.

AstraZeneza a solicitat aprobare pentru medicament

Compania va discuta datele cu autoritățile din domeniul sănătății, a adăugat oficialul, fără a da detalii.

AstraZeneca dezvoltă, de asemenea, medicamentul ca terapie pentru a proteja persoanele care nu au un răspuns imunitar suficient de puternic la vaccinurile COVID-19. Compania a solicitat săptămâna trecută autorităților de reglementare din SUA o aprobare de urgență pentru utilizarea sa ca medicament de prevenție.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase