Home » Știință » Situație jenantă pentru Boeing. Nava spațială Starliner nu ar suporta umiditatea

Situație jenantă pentru Boeing. Nava spațială Starliner nu ar suporta umiditatea

Publicat: 22.10.2021
Situație jenantă pentru Boeing. Nava spațială Starliner nu ar suporta umiditatea
Sursa foto: Shutterstock

Nava spațială Starliner de la Boeing, răspunsul contractorului militar la capsula Crew Dragon de la SpaceX, tot continuă să cauzeze dureri de cap pentru inginerii săi.

NASA și Boeing au anunțat recent că au înlăturat și trimis două valve de combustibil posibil deteriorate de la nava spațială la Centrul Marshall pentru Zbor Spațial. Inginerii vor analiza componentele în cadrul unei investigații privind lansarea amânată din luna august, care a fost anulată după ce valvele de combustibil nu s-au deschis așa cum au fost concepută în timpul testelor, potrivit Futurism.

„Nu am avut niciun indiciu care să sugereze că aceste valve vor avea probleme”, a spus John Vollmer, manager al operațiunilor cu echipaje comerciale de la Boeing.

Boeing crede că umiditatea ar fi de vină

Deși valvele sunt acum supuse analizelor, inginerul-șef al Boeing Michelle Parker a spus jurnaliștilor că problema ar putea fi umiditatea.

Mai precis, Boeing crede că umiditatea ar fi ajuns în nava spațială Starliner la un moment dat în cele 46 de zile în care nava era alimentată cu combustibil. Parker a adăugat că temperatura punctului de rouă din timpul lunii august a fost ridicată la locul de lansare. Umiditatea, însoțită de acidul azotic și agentul oxidant, a cauzat cel mai probabil deteriorarea valvelor.

Boeing și NASA vor încerca să recreeze coroziunea în condiții similare pentru a verifica dacă această a fost cu adevărat problema.

Proiectul Starliner a atras deja multe critici

Situația este foarte jenantă pentru Boeing, care, în ciuda faptului că a conceput nava spațială Starliner să fie capabilă să reziste la clima din Florida, tot a reușit să creeze o navă spațială care nu poate face față umidității.

Proiectul Starliner a atras multe critici pentru amânările și problemele frecvente care datează încă din 2019, atunci când nu a reușit să ajungă la stația spațială din cauza unor erori de software. NASA chiar a indicat în mod subtil pierderea speranței în acest proiect, anunțând recent repartizarea echipajului Starliner la misiuni SpaceX.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Critici voalate pentru Boeing, din partea NASA. Naveta spațială Starliner creează mari probleme agenției

Fostul director executiv al Boeing, acuzat de fraudă în cazul tragediilor în care a fost implicat avionul 737 Max

Noi probleme pentru avioanele Boeing 737 Max, unele sunt menținute la sol

Boeing și Forțele Aeriene australiene anunță primul zbor al unui avion de luptă fără pilot

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase