Home » Știință » Critici voalate pentru Boeing, din partea NASA. Naveta spațială Starliner creează mari probleme agenției

Critici voalate pentru Boeing, din partea NASA. Naveta spațială Starliner creează mari probleme agenției

Publicat: 08.10.2021

NASA a făcut recent un anunț aparent de rutină. Însă, pentru cei care au știut să citească printre rânduri, a fost clar faptul că agenția spațială americană a criticat foarte serios unul dintre contractorii săi de top.

Astronauții Nicole Mann și Josh Cassada au fost repartizați și vor servi acum drept comandant și pilot al lansării Crew-5 SpaceX, așteptată în anul următor. Cei doi astronauți fuseseră deja repartizați către misiuni cu echipaj pentru Boeing Starliner, iar NASA pare să fi hotărât că procesul tulburat pentru dezvoltarea navetei spațiale durează pur și simplu prea mult.

„Mann și Cassada au fost anterior repartizați pentru misiunile de test Boeing și misiunea NASA cu Boeing Starliner-1. NASA a decis că a fost important să facă din nou repartizări astfel încât pentru a permite Boeing să finalizeze dezvoltarea navetei Starliner în timp ce continuă planurile cu astronauți pentru ca aceștia să dobândească experiență de zbor spațial pentru nevoile viitoare ale agenției”, arată un comunicat al agenției spațiale.

Starliner a început să creeze probleme pentru NASA

Cu alte cuvinte, dezvoltarea Starliner este atât de întârziată încât a început să creeze probleme pentru programul de echipaje comerciale al NASA.

Astronauții Nicole Mann și Josh Cassada. Sursa foto: NASA

Timp de ani buni, dezvoltarea navetei Starliner a fost afectată de întârzieri, lansări eșuate și probleme misterioase. Problemele au fost atât de grave încât chiar și Roscosmos a început să batjocorească Boeing, oferindu-se să ajute la repararea navetei Staliner care a fost avariată în timpul unui test înainte de un zbor.

Mann și Cassada vor continua să zboare cu Starliner, pe lângă noile repartizări cu SpaceX, dacă Boeing va reușit să finalizeze naveta spațială. Însă, așa cum a subliniat NASA, nu ar fi corect pentru astronauți sau pentru agenție să împiedice experiențele valoroase de zbor până când Boeing află cum să construiască o navetă spațială funcțională.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Marea Pată Roșie de pe Jupiter trece printr-o schimbare. Ce spun cercetătorii de la NASA?

Are doar 8 ani și vânează asteroizi pentru NASA. Povestea celui mai tânăr astronom din lume

Cum testează inginerii de la NASA costumele spațiale pentru viitoarele misiuni pe Lună

Ce urmează după Stația Spațială Internațională? NASA a răspuns în fața Congresului SUA

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase