Home » Știință » Când va fi gata vaccinul-plasture împotriva Covid-19 dezvoltat de elvețieni

Când va fi gata vaccinul-plasture împotriva Covid-19 dezvoltat de elvețieni

Când va fi gata vaccinul-plasture împotriva Covid-19 dezvoltat de elvețieni
Foto: Shutterstock
Publicat: 09.01.2022

Vaccinul de nouă generaţie funcţionează pe un principiu diferit de cel al vaccinurilor actuale şi nu utilizează ARN mesager. Urmăreşte să inducă imunitatea celulară mai degrabă decât producţia de anticorpi, bazându-se pe limfocitele T pentru a elimina celulele infectate cu virus şi pentru a le împiedica să se reproducă.

„Este un vaccin complementar altor vaccinuri existente. Nu este menit să le înlocuiască”, a declarat Alix Miauton, cel care conduce studiul clinic: „scopul studiului este de a determina dacă vaccinul este sigur şi nu induce efecte secundare grave„.

Când va fi gata vaccinul-plasture împotriva Covid-19

Studiul începe luni, 10 ianuarie, şi fiecare dintre cei 26 de voluntari va fi urmărit timp de şase luni, indică La Stampa.

În prima fază, vaccinul nu va fi încă sub formă de plasture, ci va fi administrat cu ajutorul unor microace de mai puţin de un milimetru.

Primele rezultate vor fi disponibile până în luna iunie. Dacă testele clinice din fazele 1, 2 şi 3 vor da rezultate satisfăcătoare, vaccinul final va fi disponibil cel mai devreme în 2025.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase