Editarea codului genetic uman ar putea preveni atacurile de cord

10 05. 2022, 20:00

Atacul de cord este principala cauză de deces în întreaga lume, dar puținele tratamente disponibile sunt adesea costisitoare și inaccesibile. Deși așa a fost de ani de zile, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat încă din 2020 că numărul bolilor de inimă era încă în creștere. Poate fi editarea codului genetic uman soluția?

Verve Therapeutics spune că da, editarea codului genetic uman pentru a preveni acumularea de colesterol rău ar putea fi rezolvarea acestei probleme și creează ceea ce CEO-ul Sekar Kathiresan spune că ar putea fi o soluție permanentă pentru bolile de inimă.

Compania este susținută de Google Ventures, potrivit unui articol despre descoperire publicat în Bloomberg. Verve are, de asemenea, printre cofondatorii săi un profesor de medicină de la Harvard și un expert medical premiat.

Editarea codului genetic uman este încă foarte controversată

„Suntem pe punctul de a putea transforma acest model într-un tratament unic”, a spus Kathiresan.

Tehnica de editare genetică va fi încercată inițial pe indivizi care au suferit deja un atac de cord pentru o afecțiune ereditară care afectează până la 31 de milioane de oameni la nivel global. Verve folosește tehnica CRISPR, un instrument de editare genetică puternic, dar controversat din punct de vedere etic. Dacă această rundă de testare merge bine, Verve se poate extinde la grupuri mai mari de oameni.

O viață mai lungă, o idee bună pentru Pământ?

În timp ce unii oameni, precum CEO-ul Tesla, Elon Musk, își fac griji că o viață mai lungă nu este o idee bună pentru Pământ, oamenii ale căror vieți ar fi salvate probabil ar avea altă părere, mai ales având în vedere cât de scumpe pot fi medicamentele.

Nu este neobișnuit ca tratamentele care salvează vieți, cum ar fi insulina, de exemplu, să fie atât de scumpe încât oamenii să nu și le permită și, în cele din urmă, să moară, potrivit Futurism.

Dacă Verve reușește ceea ce și-a propus, un tratament accesibil ar putea apărea în curând.

Vă recomandăm să citiți și:

O formă severă de COVID-19 are un impact cognitiv echivalent cu 20 de ani de îmbătrânire

Lipsa somnului ne poate afecta vederea. Cum alterează celulele stem din cornee?

Uită de cele 8 ore de somn! Cercetătorii au descoperit cât este sănătos să dormim

Unii oameni cu ADHD ar putea avea, de fapt, o tulburare a „visării cu ochii deschiși”