Home » Știință » Medicii spun că o pastilă ieftină poate stopa pierderea părului

Medicii spun că o pastilă ieftină poate stopa pierderea părului

Medicii spun că o pastilă ieftină poate stopa pierderea părului
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26.08.2022

Un ingredient activ din produsele împotriva căderii părului poate stopa sau chiar inversa acest proces, spun unii medici. Totuși este prescris relativ rar sub forma pe care o recomandă aceștia.

După cum raportează New York Times , dozele mici de minoxidil, care este ingredientul activ în tratamentele împotriva căderii părului, par să funcționeze mult mai bine la tratarea căderii părului atunci când sunt luate pe cale orală decât atunci când sunt aplicate direct pe scalp sub formă de loțiune.

Utilizarea minoxidilului a început ca medicament pentru tratarea problemelor legate de tensiunea arterială dar ulterior s-a descoperit că poate cauza alte probleme cardiace. Cu toate acestea, au început să apară pe piață produse pe bază de minoxidil pentru a stopa pierderea părului.

Minoxidul era folosit cu alt scop

Eficacitatea pastilelor de minoxidil reprezintă descoperirea unui dermatolog australian pe nume Rodney Sinclair. Pentru a evita o erupție cutanată la o pacientă, Sinclair a folosit doze de minoxidil mult mai mici decât tratamentul folosit pentru tensiunea arterială. Acesta și-a ajutat pacienta în lupta cu pierderea părului fără a avea vreun efect secundar.

Caracterul „fără etichetă” a dozei mici de minoxidil i-a speriat pe unii utilizatori, chiar dacă, conform dermatologului Robert Swerlick, de la Școala de Medicină a Universității Emory. „Cele mai multe lucruri pe care le facem noi [dermatologii] sunt în categoria fără etichetă pentru că nu există una”, a mai menționat acesta.

Mai multe studii sunt necesare

Totuși, această desemnare „fără etichetă” va rămâne ca atare pentru multă vreme, deoarece, după cum a spus cercetătorul în dermatologie al Școlii de Medicină Yale, Brett King, există puține motive pentru care industria farmaceutică ar fi interesată să efectueze asemenea studii din rațiuni economice.

„Minoxidilul este ieftin”, a declarat King pentru NYT. „Nu există niciun motiv pentru a cheltui zeci de milioane de dolari pentru a-l testa într-un studiu clinic.”

Există, desigur, câteva avertismente privind minoxidilul: în primul rând nu funcționează în cazurile în care există deja o chelie „complet netedă” (precum are Jeff Bezos) și, deși există o mulțime de dovezi pentru eficacitatea sa în anumite cazuri, medicii au descoperit că pur și simplu nu funcționează pentru alți pacienți.

Cu excepția cazului în care cineva decide să efectueze un studiu asupra minoxidilului oral luat în doze mici ca tratament pentru chelie, nu vom ști de ce se întâmplă acest lucru. Dar până atunci, un număr tot mai mare de dermatologi pare să aibă încredere în această metodă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Acestea sunt alimentele care te ajută să eviţi apariţia cheliei

Beneficiile pierderii părului: Bărbaţii cu chelie sunt consideraţi mai inteligenţi, educaţi şi oneşti

De ce bărbații au păr facial, dar femeile nu?

De ce calviţia la bărbaţi nu mai este un motiv de ruşine?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase