Australia vrea să cultive propriile plante pe Lună până în 2025

08 10. 2022, 17:00

Australia vrea propriile plante pe Lună până în 2025, au anunțat cercetătorii, într-o misiune premergătoare unei potențiale viitoare colonii pe satelitul nostru natural.

Biologul de plante Brett Williams, de la Universitatea de Tehnologie din Queensland, a spus că semințele vor fi transportate de nava spațială Beresheet 2, o misiune privată Lunară israeliană.

Australia vrea propriile plante pe Lună udate în interiorul unei camere sigilate și monitorizate pentru semne de germinare și creștere.

Australia vrea propriile plante pe Lună

Plantele vor fi alese în funcție de cât de bine se descurcă în condiții extreme și cât de repede germinează, a spus Williams, citat de Phys.org.

O alegere probabilă este „iarba învierii” australiană, care poate supraviețui fără apă într-o stare latentă.

„Proiectul este un pas timpuriu către cultivarea plantelor pentru producerea de hrană, medicamente și oxigen, care sunt toate cruciale pentru stabilirea vieții umane pe Lună”, au spus cercetătorii într-un comunicat.

Proiectul ne-ar putea ajuta și pe Pământ

Caitlin Byrt, de la Universitatea Națională Australiană din Canberra, a declarat că cercetarea este relevantă și pentru temerile legate de securitatea alimentară determinate de schimbările climatice.

„Dacă poți crea un sistem pentru cultivarea plantelor pe Lună, atunci poți crea un sistem pentru cultivarea alimentelor în unele dintre cele mai provocatoare medii de pe Pământ”, a spus Byrt.

Proiectul este condus de către Organizația Lunaria One, care implică oameni de știință din Australia și Israel.

Vă recomandăm să citiți și:

O misiune va căuta viață extraterestră pe cea mai necruțătoare planetă din Sistemul Solar

Un cercetător din Guvernul Elveției susține că „putem găsi viață în afara Sistemului Solar în 25 de ani”

Cercetătorii au anunțat descoperirea unei noi galaxii cu „inel polar”

O planetă „nou-născută” oferă indicii despre formarea planetară