Home » Știință » Test de cultură generală. Cât cântărește capul uman?

Test de cultură generală. Cât cântărește capul uman?

Publicat: 23.11.2022

Răspunsul la întrebarea „cât cântărește capul uman” este probabil neașteptat pentru unii dintre noi.

Cât cântărește capul uman? Acesta are în jur de 5 kilograme, mai mult decât are de obicei un nou-născut, în comparație.

Această greutate este susținută de doar 7 vertebre din gât, iar aproximativ 20 de mușchi sunt responsabili pentru mobilitatea capului, potrivit GW osteopathy.

Cât cântărește capul uman și ce forțe acționează asupra acestuia?

Odată cu apariția telefoanelor mobile, tabletelor și laptopurilor, medicii înregistrează o creștere uriașă a numărului de persoane care vin cu dureri de spate și gât: infamul Text Neck. Ce legătură are privitul la un ecran cu durerea gâtului?

În timp ce te afli într-o poziție neutră, presiunea asupra gâtului este de numai 5 kg, direcția forței venind direct pe coloana vertebrală. Dar dacă înclini capul înainte ca atunci când privești la un ecran de tabletă sau de laptop, atunci aceste forțe cresc foarte repede.

Un studiu din 2014 a arătat că prin înclinarea capului înainte, forțele care acționează asupra capului cresc dramatic. Astfel încât, chiar și privind în jos la telefon la un unghi de aproximativ 45°, forța pe care o pune capul pe gât crește până la 22 kg. Pentru a pune acest număr în context, este egal cu: 39 de mingi de baschet, 220 de brioșe sau 1.100 de bucăți de sushi.

Asta înseamnă o mare greutate pentru acei mușchi mici, așa că nu este de mirare că aceștia obosesc. Cu toate acestea, există câteva lucruri ușor de făcut pentru a evita ca această durere să crească prea mult.

Ce putem face pentru a reduce durerea de gât cauzată de privitul la electronice?

În primul rând, trebuie să ne asigurăm că ne mișcăm puțin gâtul în fiecare zi astfel încât oasele să acopere întreaga lor gamă de mișcare și să nu stăm cu părțile lor mai sensibile strivite prea mult timp.

În al doilea rând, putem ridica telefonul. Pare evident, dar ridicând ecranul și mișcând ochii pentru a-l privi în loc să îndoim gâtul înseamnă că forțele nu mai apasă atât de mult pe gât.

În al treilea rând, putem face un exercițiu simplu în fiecare zi pentru a ajuta la întinderea mușchilor și ligamentelor. Luăm loc, ne așezăm pe marginea scaunului pentru a ne asigura că spatele este drept și confortabil. Ne punem mâinile pe genunchi și ne rotim gâtul încet spre dreapta de trei ori. Apoi la stânga. Durează doar un minut, dar mușchii mici din gât ne vor mulțumi pentru asta!

Vă recomandăm să citiți și:

De ce mâncatul noaptea târziu poate duce la obezitate și diabet?

Noi indicii despre miopie! De ce purtăm, de fapt, ochelari?

Oamenii de știință au creat canabisul de 12 ori mai puternic decât cel cultivat în mod normal

O nouă clasă de antidepresive și-ar putea face efectul mai rapid

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase