Exercițiile aerobice regulate reduc depresia la adolescenți

10 01. 2023, 14:00

O echipă de cercetători de la Universitatea din Hong Kong, care lucrează cu un coleg de la Universitatea Sun Yat Sen, din China, și un altul de la Georgia State University, din SUA, a descoperit că exercițiile aerobice regulate pot reduce simptomele adolescenților care suferă de depresie.

Într-o lucrare publicată în JAMA Pediatrics, grupul descrie analiza datelor din mai multe baze de date medicale pentru a afla mai multe despre impactul exercițiilor fizice regulate asupra tinerilor.

Eduardo Bustamante, María Enid Santiago-Rodríguez și Jared Ramer, de la Universitatea Illinois Chicago, Universitatea din Michigan și, respectiv, Universitatea din Massachusetts, au publicat un editorial în aceeași ediție a revistei, în care rezumă descoperirile din ultimii ani cu privire la beneficiile exercițiilor fizice pentru sănătatea oamenilor în general și laudă munca echipei din spatele noului studiu.

Exercițiile aerobice regulate îmbunătățesc starea de spirit

Cercetările anterioare au sugerat că exercițiile fizice regulate pot oferi o gamă largă de beneficii pentru sănătate pentru majoritatea oamenilor, cum ar fi îmbunătățirea dispoziției și reducerea stresului mental. În acest nou studiu, cercetătorii au descoperit că exercițiile aerobice regulate pentru tinerii de peste 13 ani cu depresie pot duce la o reducere a simptomelor.

Lucrarea a implicat analiza informațiilor din bazele de date EMBASE, PsycINFO, PubMed, CINAHI și SPORTDiscus, concentrându-se mai ales pe modificările legate de simptomele tinerilor diagnosticați cu depresie care au început o activitate precum înotul, dansul sau alergarea.

Cel mai important este ca exercițiile să se desfășoare cu regularitate

Cercetătorii au descoperit că angajarea în activitate fizică aerobă regulată a redus semnificativ simptomele depresiei la tinerii de peste 13 ani diagnosticați cu depresie. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că activitatea trebuie să fie regulată, cum ar fi de trei ori pe săptămână, și trebuie să continue; în caz contrar, simptomele au revenit.

Grupul a efectuat, de asemenea, o analiză secundară care s-a concentrat asupra tinerilor care vor culege cele mai multe beneficii pentru sănătatea mintală din exercițiile fizice. Ei au descoperit aceia sunt tineri cu vârste de peste 13 ani care fuseseră deja diagnosticați cu depresie.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că beneficiile pentru sănătatea mintală par să fie cele mai mari în cazul programelor de exerciții fizice nesupravegheate. Iar intensitatea nu părea să conteze prea mult. Ceea ce a contat cel mai mult a fost regularitatea, subliniază Medical Xpress.

Vă recomandăm să citiți și:

Expunerea la lumina naturală poate dezvălui momentul în care vei adormi

Cercetătorii au descoperit dezechilibrul genetic care ar putea duce la îmbătrânire

Un îndulcitor popular a fost asociat cu anxietate crescută la șoareci

O dietă săracă în grăsimi ar putea fi cheia pentru a opri dezvoltarea cancerului