Home » Știință » Un cercetător crede că există o explicație simplă pentru fenomenul Bigfoot

Un cercetător crede că există o explicație simplă pentru fenomenul Bigfoot

Publicat: 05.02.2023

Un cercetător de date pe nume Floe Foxon a arătat că majoritatea observațiilor lui Bigfoot din Statele Unite și Canada au fost probabil urși negri, care mergeau în două picioare.

Urșii negri americani umblă de obicei în patru labe, dar se ridică pe picioarele din spate dacă asta înseamnă că au o vedere mai clară sau simt mai bine. Iar din această poziție, pot părea ciudat de asemănători cu oamenii – deși sunt destul de păroși.

Aceasta nu este prima dată când oamenii de știință sugerează că urșii negri ar putea explica fenomenul Bigfoot.

Datele pe care Foxon le-a folosit pentru observațiile lui Bigfoot provin de la Bigfoot Field Researchers Organization, care păstrează o bază de date geografică a rapoartelor martorilor oculari, în principal din secolul XX încoace.

Foxon a comparat apoi aceste informații cu datele locale privind densitatea și răspândirea urșilor negri, precum și cu densitatea populației umane. El spune că aceasta reprezintă o îmbunătățire față de proiecțiile simplificate folosite în lucrările anterioare.

Urșii negri ar putea explica fenomenul Bigfoot

Conform modelului riguros de regresie al lui Foxon – care arată dacă schimbările observate într-o variabilă sunt asociate cu schimbări în altă variabilă – aparițiile lui Bigfoot sunt explicate în mare parte de urșii negri identificați greșit.

În zonele cu un număr mare de urși negri și de oameni, mai mulți oameni îl văd pe Bigfoot, iar acest lucru este valabil mai ales în nord-vestul Pacificului.

„În mod special, au fost raportate aparițiile lui Bigfoot și în state în care nu sunt cunoscute populații de urși negri reproducători”, recunoaște Foxon, potrivit ScienceAlert.

„Deși acest lucru poate fi interpretat ca o dovadă a existenței unui hominid necunoscut în America de Nord, se explică, de asemenea, prin identificarea greșită a altor animale (inclusiv a oamenilor), printre alte posibilități.”

Un urs sau Bigfoot?

În general, însă, state precum Texas și Florida sunt excepții de la regulă. În medie, Foxon a constatat că se așteaptă o apariție la fiecare 900 de urși negri într-un anumit stat american sau provincie canadiană.

În alte părți ale lumii, urșii ar putea, de asemenea, să păcălească oamenii să vadă hominizi mitici.

În munții din Asia, de exemplu, este posibil ca Yeti să fie de fapt doar un urs negru asiatic, un urs brun din Himalaya sau un urs brun tibetan acoperit de zăpadă.

Dovezile fizice care au fost adunate despre Yeti în trecut, cum ar fi dinții și părul, s-au dovedit întotdeauna a aparține unui alt animal cunoscut, iar acesta este de obicei un urs.

Studiul a fost publicat în bioRxiv.

Vă recomandăm să mai citiți și:

”Bigfoot” a fost găsit! Paleontologii au descoperit cel mai mare picior de dinozaur de până acum

Descoperire controversată. Ce s-a întâmplat după ce acest bărbat a anunţat că a găsit craniul lui Bigfoot – FOTO

Bigfoot, Yeti şi alte creaturi misterioase: ce arată primul studiu genetic de amploare asupra acestui subiect?

Să fie oare Bigfoot? O filmare cu o creatură ciudată a devenit virală (VIDEO)

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase