Home » Știință » Ce am aflat de la ședința istorică organizată de NASA pe tema OZN-urilor?

Ce am aflat de la ședința istorică organizată de NASA pe tema OZN-urilor?

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.06.2023

O comisie NASA care investighează Obiectele Zburătoare Neidentificate a adunat în jur de 800 de relatări despre incidente misterioase, însă doar o mică parte a fost explicată cu adevărat, au transmis cercetătorii.

Agenția spațială americană a format comisia în 2022 cu scopul de a explica modul în care cercetează fenomenele anormale neidentificate (UAP). Acestea sunt definite drept incidente „care nu pot fi identificate ca fiind aeronave sau fenomene naturale cunoscute din punct de vedere științific”.

Comisia care urmează să publice un raport în următoarele câteva luni a organizat prima sa ședință publică miercuri, 31 mai 2023, a transmis BBC.

„Avem între 50 și 100 de noi incidente în fiecare lună”

„Avem între 50 și 100 de noi incidente în fiecare lună”, a declarat Sean Kirkpatrick, director pentru All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) din cadrul NASA. Însă, numărul de incidente „cu adevărat posibil anormale” este de aproximativ 2 sau 5% din baza totală de date.

La un moment dat în timpul ședinței, o filmare surprinsă de o aeronavă a Marinei peste vestul Statelor Unite ale Americii a arătat mai multe puncte care se mișcau pe cer. Avionul militar nu a putut intercepta obiectul, care s-a dovedit a fi o aeronavă comercială ce se îndrepta înspre un aeroport cunoscut.

Alte incidente sunt mai misterioase.

Oficialii nu au exclus posibilitatea ca obiectele să fie extraterestre

Un raport separat al Pentagonului din 2021 a arătat că, din cele 144 de incidente cu piloți militari din 2004 și până la acel moment, doar unul fusese explicat. Oficialii nu au exclus posibilitatea ca obiectele să fie extraterestre.

Kirkpatrick a adăugat că temerile în ceea ce privește confidențialitatea limitează investigațiile agenției spațiale.

Sursa: YouTube

Datele în ceea ce privește fenomenele anormale neidentificate sunt adesea dificil de interpretat și pot fi denaturate cu ușurință.

David Spergel, director al echipei UAP de la NASA, a precizat că o amintit de o întâmplare cu unde radio detectate de cercetătorii din Australia.

Scott Kelly a povestit despre o iluzie optică

„Au avut de-a face cu o structură foarte ciudată. Nu puteau să înțeleagă ce se întâmpla. Apoi au observat că multe dintre acestea avea loc în jurul orei prânzului”, a spus Spergel. În cele din urmă, instrumentele folosite de cercetători detectau semnale de la un cuptor cu microunde.

Scott Kelly, fost astronaut și pilot cu decenii de experiență, a povestit despre o iluzie optică.

Kelly și copilotul zburau în apropiere de Virginia Beach și colegul său „era convins că am zburat pe lângă un OZN”. „Eu nu l-am văzut. Ne-am întors, am încercat să îl găsim, s-a dovedit a fost un balon cu [personajul] Bart Simpson”, a spus Kelly.

Unii oameni de știință chiar au fost hărțuiți

Piloții comerciali sunt foarte reticenți atunci când vine vorba de raportarea incidentelor de acest fel, a mai spus Spergel, din cauza prejudecății din jurul „farfuriilor zburătoare”.

„Unul dintre obiectivele noastre este să scăpăm de stigmat pentru că este nevoie de date de înaltă calitate care să ridice întrebări relevante despre UAP”, a adăugat Spergel.

Unii oameni de știință chiar au fost hărțuiți în mediul online din cauza cercetării în acest domeniu, a mai reieșit din ședință.

„Ce ascunde NASA?”

Unul dintre motivele pentru care ședința NASA a fost atât de importantă este schimbarea de strategie din partea agenției care, timp de zeci de ani, a infirmat incidentele cu OZN-uri.

La finalul ședinței, comisia a primit întrebări și din partea publicului, printre care „Ce ascunde NASA?”. Dan Evans, administrator adjunct, a spus că agenția ia în serios transparența, „tocmai de aceea suntem astăzi aici în direct”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

NASA a descoperit rămășițele sondei spațiale japoneze care s-a prăbușit pe Lună

Bateriile inspirate de tehnologia NASA ar putea funcționa până la 30 de ani

Telescoapele TESS și Spitzer ale NASA au descoperit o exoplanetă acoperită cu vulcani

NASA a primit critici dure in Senatul SUA. Ce acuzații au fost aduse agenției spațiale?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase