Home » Lumea digitală » Ce se întâmplă pe internet într-o singură secundă

Ce se întâmplă pe internet într-o singură secundă

Ce se întâmplă pe internet într-o singură secundă
Publicat: 03.07.2016
Oamenii de ştiinţă avertizează că internetul şi smartphone-urile ne transformă în adevăraţi zombi.

Americanii de la Internet Live Stats au creat o hartă actualizată în timp real a activităţii pe internet în întreaga lume. Astfel, s-a estimat că, în fiecare secundă, se fac peste 54000 de căutări pe Google, sunt distribuite peste 7000 de postări pe Twittter şi sunt trimise circa 2 milioane de e-mail-uri, dintre care 67% sunt spam-uri. 

Conform acestei hărţi, peste 46,1 de procente din totalul populaţiei la nivel global are conexiune la internet. Acest lucru înseamnă că 4 miliarde de oameni nu au avut până acum acces la mediul online. Cu toate acesta, cifrele aproximative sunt mai mici faţă de cele obţinute în urmă cu 5 ani, dat fiind faptul că atunci numai 31,8% dintre oameni erau conectaţi la internet.

În fiecare secundă se fac circa 6000-7000 de postări, ceea ce înseamnă că în fiecare minut se publică 350000, în fiecare zi aproximativ 500 de milioane, iar în fiecare an peste 200 de miliarde de tweets. Prima postare de acest tip a fost făcută în data de 21 martie 2006, iar de-abia în anul 2009 numărul mesajelor a ajuns la 1 miliard. În momentul de faţă, acest număr este atins în numai două zile. 

În fiecare zi, pe motorul de căutare Google se fac peste 3 miliarde de căutări, ceea ce înseamnă că, în medie, site-ul este accesat de circa 54000 ori într-o singură secundă, adică de 90 de miliarde de ori pe lună şi de peste 1,2 trilioane de ori pe an. În 1998, atunci când Google a fost lansat, pe site se făceau zilnic numai 10000 de căutări, însă acest număr era deja atins în numai o secundă, în anul 2006. 

În fiecare secundă, 729 de fotografii sunt postate pe Instagram, 125406 videoclipuri sunt vizionate pe YouTube şi 2177 de apeluri sunt făcute pe Skype. În acelaşi interval de timp, 20000 de utilizatori Facebook sunt online, 5 noi utilizatori îşi fac cont şi sunt postate 510 comentarii, 293000 statusuri şi 136000 fotografii. 

Oamenii de ştiinţă avertizează că internetul şi smartphone-urile ne transformă în adevăraţi zombi. Dr. Lee Hadlington, cercetător în cadrul De Montford University Leicester, a analizat 210 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, cu scopul de a le studia reacţiile legate de percepţie, memorie şi funcţia motorie. Expertul a aflat că indivizii care foloseau în mod excesiv internetul sau telefonul mobil erau predispuşi la a manifesta probleme cognitive. În acest sens, s-a demonstrat că participanţii la experiment întâmpinaseră probleme de tipul întârzierii la întâlniri, acordarea atenţiei în timpul conversaţiilor sau pierderilor de memorie pe termen scurt. 

Sursa: Mail Online

Vă mai recomandăm şi: Angajaţii care se relaxează pe Internet la serviciu sunt mai productivi!

                                             7 ore si jumatate pe zi. Atat sta un copil in mediul online 

                                             Tinerii sunt mai fericiti atunci cand navigheaza pe internet

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase