Home » Timp Liber » Ora inteligenta – SmartNation.ro

Ora inteligenta – SmartNation.ro

Ora inteligenta – SmartNation.ro
Publicat: 05.08.2013
Scris de Smart Nation
Istoria smart device-urilor tocmai si-a conturat un deceniu, pornit odata cu IBM Simon, primul smartphone aparut in 1993. De atunci, marile companii precum Apple, Samsung si Google se intrec in inovatii tot mai neasteptate, incercand sa indeplineasca visele tot mai dincolo de limite ale consumatorilor. Dar ce poate trece dincolo de smartphone-uri sau tablete care au invadat o lume intreaga, devenind deja aparitii comune pe scena high-tech?
 
Tehnologia a inregistrat atatea progrese, incat pare dificil sa gasesti o nisa libera care sa ocupe o nevoie speciala a consumatorilor. Dar datorita cercetarii si atentiei la detalii, aceasta nisa neocupata inca se anunta ca o revelatie de care companiile inovatoare vor profita. De exemplu, pentru ca exista extrem de putine dispozitive croite pentru incheieturile noastre, compania E Ink s-a gandit sa umple acest gol cu noua sa inventie. E Ink a anuntat recent lansarea lui display-ului flexibil Mobius, versiunea pentru ceasuri a ecranului Mobius. Este vorba despre un ecran de 1.73 inch cu atingere senzoriala pentru smartwatches. Pana in prezent, noul ecran si-a croit drum pana la etajul expozitiei Computex din Taipei. Denumit simplu Smartwatch, produsul a trecut deja de stadiul de schita si este de asteptat sa dea lovitura anul acesta.
 
Smartwatch-ul ramane incarcat timp de o saptamana la fiecare alimentare, va fi disponibil pe piata in variantele alb si negru si va fi compatibil atat cu Android cat si cu dispozitivele iOS. Pretul nu este inca stabilit, insa reprezentantii au confirmat ca acesta va fi fixat in Statele Unite.
 
 
Important de stiut pentru utilizatori, E Ink are deja cel putin un furnizor hardware pe lista de asteptare: Sonostar va utiliza micile ecrane Mobius pentru un smartwatch ce va fi lansat in vara aceasta, iar sansele ca E Ink sa nu fie singura companie interesata sunt destul de mari.
 
Ce avantaje ar avea un detinator de smartwatch? In mod cert o functionalitate sporita datorita posibilitatii de instalare a aplicatiilor. In plus, datorita design-ului, este ca si cum ai purta la incheietura mainii un smartphone foarte mic, usor de manevrat si de tinut la vedere. In plus, datorita rezistentei bateriei, ese un partener de divertisment mai bun decat un smartphone, iar navigarea nu constituie o problema, intrucat touch screen-ul permite un ritm rapid de desfasurare a activitatilor.
 
Ramane de vazut ce alte acrobatii se pot realiza in viitor cu noul gadget si cat teren va castiga acesta pe piata odata ce va fi lansat.
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase