Prima pagină Timp Liber

Ardi, strabunica omenirii, ajunge in Romania

Marc Ulieriu 02.10.2010 | ● Vizualizări: 121
Ardi, strabunica omenirii, ajunge in Romania     Ardi - stabunica omenirii, Discovery Channel, Discovering Ardi, Ardipithecus ramidus, cercetare, hominizi, stramosul omului, etiopia, paleontologie, evolutia omului, ardi, lucy + zoom
Galerie foto (1)

In cadrul unui nou film documentar care se va lansa in premiera pentru Romania pe 7 martie, Discovery Channel prezinta descoperiri revolutionare despre evolutia omului, aducand-o in prim-plan pe Ardi, strabunica omenirii, cel mai vechi hominid descoperit pana in prezent.

Degete lungi si elegante, de pianist, o statura de hobbit (nu a fost mai inalta de 1,2 m) si un cap asemanator cu cel al unui babuin - micuta Ardi, cel mai vechi hominid preuman descoperit vreodata, este imposibil sa nu-ti starneasca simpatia. Scheletul ei a fost reconstituit din peste 100 de bucati identificate in Etiopia, incepand cu 1992.

Ardipithecus ramidus (Ardi, pe scurt) a fost biped, a trait in zone impadurite, in urma cu 4,4 milioane de ani si a ramas in deplin anonimat pana cand o echipa de paleontologi, in frunte cu Tim D. White de la Universitatea Berkeley din California, a reconstituit fosila si si-a publicat descoperirea in revista Science, in octombrie 2009. Importanta capitala a acestei descoperiri a determinat portalul Descopera.ro sa o includa pe micuta Ardi in topul celor mai importante descoperiri stiintifice din 2009.

Pentru a va familiariza mai bine cu Ardi si a intelege valoarea ei inestimabila pentru stiinta, va invitam ca, incepand cu duminica, 7 martie, de la ora 17.00 sa urmariti pe Discovery Channel, in premiera pentru Romania, programul "Ardi - Strabunica omenirii". Documentarul este o productie Discovery Channel in exclusivitate, are o durata de 2 ore, este narat de Mike Rowe, prezentatorul programului "Meserii murdare", si a fost realizat pe parcursul unei perioade de 10 ani, fiind filmat in Etiopia, locul unde a fost descoperit scheletul lui Ardi.

>> Citeste aici palpitanta poveste a realizarii programului Disovery Channel "Ardi, strabunica omenirii" si afla mai multe detalii despre acest documentar.