Home » Timp Liber » Best of (mai)

Best of (mai)

Best of (mai)
Publicat: 02.05.2007
Vezi care sunt cele mai interesante subiecte din luna mai din categoriile: Carte, Internet, Film, Muzica, Multimedia.

Carte
Pana pe data de 18 iunie, Muzeul Luvru isi tine portile deschise pentru o expo­zitie la care, pana acum, iubitorii de arta clasica au putut doar visa: Lumea lui Praxiteles. In paralel, la Editura Somogy a aparut albumul 100 de capodopere ale sculpturii grecesti la Luvru, o carte de lux care ar putea, spun autorii, sa consoleze pana si un naufragiat pe o insula pustie.

Internet
www.doesmysitesuck.com nu este, brr!, vreun site dintre acelea… Nu. Pur si sim­plu, el ofera recenzii si clasamente ale unor site-uri existente, indica noi intrari in uriasa plasa a Net-ului si, mai ales, lasa loc unor comentarii ale vizitatorilor despre site-ul dumneavoastra sau despre un site care va preocupa. Parerile pe care le veti intalni pe site sunt spalate de exagerari si de mustaceli gratuite.

Film
Regina-Soare (La Reine Soleil) este cel de-al doilea lungmetraj de animatie al unui tanar si talentat realizator francez: Philippe Leclerc. Desenele, care au ceva din zveltetea, dinamismul si profunzimea cromatica a creatiilor lui Disney, poves­tesc istoria unei printese egiptene rebele, aflata intr-o continua lupta cu tatal ei, faraonul Akhenaton. Filmul a fost inspirat de best-seller-ul lui Christian Jacq.

Muzica
Lachrimae Caravaggio, un disc-document editat de Alia Vox, ii are ca autori pe muzicianul Jordi Savall si pe marele scriitor Dominique Fernandez. Cel dintai, inspirat de opera lui Michelangelo Merisi, supranumit Caravaggio, a improvizat, alaturi de interpretii de la Hesperion XXI, cateva stante musicale, iar Fernandez a alcatuit un libret, anexat CD-ului, care comenteaza 7 panze ale pictorului.

Multimedia
Producatorii de DVD playere pentru masini lanseaza o noua definitie pentru concep­tul de drive-in. Usor de instalat (cu ajutorul unei simple centuri petrecute pe dupa tetiera scaunului din fata), cu preturi incepand de la 190 de euro, noile device-uri ofera si modele duo, cu doua ecrane, unul pentru jocuri, celalalt pentru filme.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase