Home » Timp Liber » Nu ratati! (iulie)

Nu ratati! (iulie)

Nu ratati! (iulie)
Publicat: 06.07.2007
Vezi cum au devenit gangsterii simboluri americane, cum domneste o leoaica intr-un crater vulcanic de 20 km, peste aproape 13000 de Gnu si secretele incredibile ale Amazonului, cea mai neexplorata zona de pe Pamant!

Gangsteri Discovery Civilisation, 6 iulie/11.50
De la incalcarea legilor federale la muzica de jazz, gangsterii au schimbat fata Ame­ricii. Au ajuns in SUA ca imigranti, in cautarea „visului american“, si au gasit o societate numai buna de jumulit. Dar cum au devenit simboluri americane acesti oameni implicati in contrabanda, proxenetism si crima? Care este explicatia ascensiunii lor rapide si ce anume le-a cauzat declinul?
Batalia avioanelor de vânatoare Viasat Explorer, 8 iulie/18.00 Doi giganti ai aviatiei, Lockheed Martin si Boeing, intra in competitie pentru a construi avionul de lupta al viitorului si a câstiga astfel cel mai important contract militar gu­ver­namental din toate timpurile, cu o valoa­re estimata la un trilion de dolari. Vreme de aproape cinci ani, echipa acestui docu­men­tar a urmarit desfasurarea „Razboiului aeronavelor“.

Planeta carnivorelor. Leul National Geographic, 19 iulie/22.00
Ngorongoro, un crater vulcanic izolat, cu dia­metrul de aproape 20 de kilometri. In inte­riorul lui traiesc cca 13.000 de gnu, zebre si bivoli. Este si locul unde domneste Malkia (regina, in swahili), o leoaica de 16 ani, care are parte de o competitie dura atunci cand vine vorba de a-si face rost de hrana. Dar foamea nu este singura problema a leoai­cei, aflata in imposibilitatea de a-si gasi partenerul potrivit pentru imperechere.

Mutari de proportii:  Orase luate pe sus National Geographic, 22 iulie/21.00 Documentarul prezinta doua echipe care se ocupa cu mutarea caselor, dar si cu ream­pla­sarea unor orase intregi. Inginerii din Van­cou­ver, Canada, trebuie sa transporte cateva case acvatice, de cate 85 de tone fiecare, de la locul lor de constructie, pâna la cel de fi­xa­re. Alta echipa, formata din desig­neri de zgârie-nori, construieste si trans­porta un in­treg oras.

Saptamâna tigrului Animal Planet, 23 iulie/22.00
In intreaga lume, se estimeaza ca, in salba­ticie, mai exista intre 5.000 si 7.000 de tigri. Ei traiesc intr-un habitat cu 40 la suta mai restrans decât cel din urma cu un dece­niu. De fapt, in Bali si in sudul Chinei, tigrii au disparut deja complet. Amenintati de multi factori, tigrii din zilele noastre se confrunta cu o permanenta lupta pentru supravietuire.

Luna viitoare pe… BBC Prime
Abisul Amazon
Fluviul Amazon este ultima mare regiune de pe Pamant neexplorata indeajuns.  De curand, oamenii de stiinta au descoperit ca Amazonul si afluentii sai au, in unele locuri, adancimi incredibile, de pina la 120 de metri. Iar pe fundul acestor gropi traiesc cele mai ciudate creaturi, unele filmate pentru prima oara: delfini primitivi, pesti-cutit electrici, enormi piranha negri, draci-de-mare (lungi de doi metri si, pe deasupra, mancatori de oameni) sau pisici-de-mare supradimensionate.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase