Home » Cultură » 25.000 de volume disponibile la Bookfest, dintre care un album despre protestele împotriva OUG 13

25.000 de volume disponibile la Bookfest, dintre care un album despre protestele împotriva OUG 13

25.000 de volume disponibile la Bookfest, dintre care un album despre protestele împotriva OUG 13
Publicat: 07.04.2017
Aproximativ 25.000 de volume, reduceri între 10 şi 80%, lansări de carte, proiecţii de filme, sesiuni de autografe, dar şi întâlniri cu numeroşi scriitori şi personalităţi culturale sunt pregătite de joi, la Bookfest Timişoara, unde se lansează şi albumul “#rezist. Proteste împotriva OUG 13".
Cea de-a şasea ediţie a Bookfest Timişoara are loc în perioada 6 – 9 aprilie, la Centrul Regional Timişoara, Salonul de carte revenind cu cele mai importante edituri din România, care au o ofertă de aproximativ 25.000 de volume din cele mai variate domenii, unele reduse chiar şi cu 80%, informează Mediafax.
 
Potrivit organizatorilor, în cele patru zile, publicul timişorean este aşteptat cu lansări de carte, sesiuni de autografe şi proiecţii de scurt metraje la care participă şi personalităţi culturale din România.
 
Astfel, sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 16.30, scriitorul Mircea Cărtărescu lansează, în premieră naţională, la Bookfest Timişoara, cel mai recent volum: “Peisaj după isterie”.
 
De asemenea, Editura Curtea Veche Publishing aduce la Bookfest Timişoara albumul “#rezist. Proteste împotriva OUG13/2017”. În aproape 200 de pagini şi 150 de fotografii, cartea documentează protestele care au avut loc atât în România, la Bucureşti, Sibiu, Iaşi sau la Cluj, cât şi în diaspora.
 
“În cele patru zile de sărbătoare a cărţii, publicul timişorean este aşteptat cu lansări şi sesiuni de autografe la care vor participa numeroşi scriitori şi personalităţi culturale ale momentului precum: Mircea Cărtărescu, Cristian Tudor Popescu, Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Aurora Liiceanu, Şerban Foarţă, Ioana Nicolaie, Adriana Babeţi, Jan Cornelius, Tatiana Niculescu, Mircea Mihăieş, Cristian Pătrăşconiu, Cornel Ungureanu, Robert Şerban, Tudor Creţu, Sorin Mitu, Radu Pavel Gheo şi mulţi alţii”, spun organizatorii.
 
Intrarea publicului la Bookfest Timişoara este liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele programate pe durata acestuia. Bookfest Timişoara va putea fi vizitat între orele 10:00 şi 20:00.
 
Salonul de Carte Bookfest Timişoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România şi Primăria Timişoara. Bookfest este cel mai important salon de carte din România.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

„Fortăreaţa Ploieşti” de Jay A. Stout – aparitie inedita la Bookfest

Societatea secretă a scriitorilor români: a fost descoperit un jurământ „misterios” semnat de Ion Creangă, N. Culianu şi alţii

Un laureat al premiului Nobel pentru literatură va părăsi Statele Unite din cauza lui Donald Trump

Noul sediu expoziţional al Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) a fost inaugurat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase