Home » Cultură » Povestea adevărată din spatele eroului ”Pantera Neagră”

Povestea adevărată din spatele eroului ”Pantera Neagră”

Povestea adevărată din spatele eroului ”Pantera Neagră”
Publicat: 25.02.2018
''Pantera Neagră'' a fost unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului 2018. Pantera Neagră este primul supererou de culoare ce a fost introdus în benzile desenate ''Cei patru fantasticii'' din 1966. Doi ani mai târziu, acelaşi erou devenea membru Avengers, iar abia din 1977 are propria serie de benzi desenate
Seria s-a bazat pe T’Challa, rege al Wakanda şi unul dintre cele mai bogate personaje din universul Marvel. Spre deosebire de alţi supereroi, T’Challa a moştenit mantia de la tatăl său T’Chaka şi şi-a obţinut superputerile prin intermediul moştenirii divine şi a unor plante speciale. 
 
Povestea Panterei Negre îşi are originile într-o ţară ficţională denumită Wakanda, în benzile desenate fiind considerată singura ţară africană care nu a fost niciodată colonizată, deşi multe popare au încercat să o cucerească. De-a lungul anilor s-a făcut deseori comparaţie între Wakanda şi Etiopia care nu a fost niciodată colonizată, dar a fost ocupată în 1930 de Italia. 
 
Conform autorului Adilifu Nama, apariţia Panterei Negre este importantantă deoarece personajul apare în perioada mişcărilor pentru drepturile persoanelor de culoare. Iar Wakanda, locul din care provine Pantera Neagră reprezenta un ideal ce se dorea acceptat şi în realitate. ”Wakanda simbolizează un tărâm al tuturor posibilităţilor, care nu era afectat de rasism sau colonialism,” a declarat Nama. 
 
Autorul mai adăugă faptul că filmul, spre deosebire de benzile desenate, abordează mult mai vizibil problema drepturilor persoanelor de culoare. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase