Home » D:News » A fost reconstruita infatisarea Sfantului Nicolae

A fost reconstruita infatisarea Sfantului Nicolae

A fost reconstruita infatisarea Sfantului Nicolae
Publicat: 02.09.2008
Conform specialistilor din cadrul Universitatii din Dunde, infatisarea faciala au unor mari personalitati din istoria omenirii precum Sfantul Nicolae, Johan Sebastiann Bach si primul copil al faraonului Ramses al doilea, a fost reconstruita cu ajutorul unei tehnologii computerizate de ultima generatie.

Doctorul Caroline Wilkinson este un expert in antropologia criminalistica, specializata in reconstructia faciala a diverselor persoane decedate.Acesta noua stiinta are o aplicatie tot mai mare in cadrul campului de activitate al investigatiilor politiei si arheologiei. In cadrul workshop-ului efectuat de dr. Wilkinson la Universitatea din Dundee au fost prezentate in premiera noile tehnologii cu care echipa de cercetatori pretinde ca a recreat imaginea originala a infatisarii Sfantului Nicolae, a lui Johann Sebastian Bach si a copilului faraonului Ramses.
Metoda se bazeaza pe tehnologia clasica a reconstructei faciale cu ajutorul straturilor compuse de argila. Pe langa acesta metoda, cercetatorii au beneficiat de aplicatiile ultramoderne date de scanarile tridimensionale cu ajutorul unui program de ultima ora care permite “sculptura virtuala” pe baza informatiilor transmise de procesorul tridimensional. Noua tehnologie permite crearea si folosirea unui brat mecanic actionat de calculator, care creeaza o relatie de feedback intre progema, materialul de lucru si convertorul tridimensional ce formeaza o interfata haptica care, la randul ei, ajuta la recrearea fidela a imaginii unei persoane chiar daca nu se dispune decat de un fragment din craniului acesteia.
Echipa a prezentat astfel in premiera mondiala modul si infatisarea Sfantului Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinti ai crestinismului alaturi de imaginea marelui muzician german.

Sursa : BBC News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase