Home » D:News » Suntem pe cale sa pierdem 200 de specii de pasari

Suntem pe cale sa pierdem 200 de specii de pasari

Suntem pe cale sa pierdem 200 de specii de pasari
Publicat: 18.05.2009
Peste 192 de specii de pasari figureaza in prezent in evidenta Cartii Rosii, trista lista a tuturor animalelor periclitate de pe Terra, anunta Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii. Ornitologii din lumea intreaga atrag pe acesta cale un nou semnal de alarm ain privinta riscului de extinctie totala cu care se confrunta tot mai multe pasari.

Cele 192 specii de pasari sunt listate in categoria “pe cale de disparitie”, ceea ce insemna ca este foarte probabil sa dispara total din salbaticie in viitorul apropiat.Doar in decursul ultimului an un numar de 9 specii au intrat in categoria “periclitate”, in timp ce 6 specii de pasari au intrat in categoria “amenintate”. Conform datelor oferite opiniei publice de catre BirdLife International, forul mondial care se ocupa de studiul si protectia pasarilor din intreaga lume, circa 12% din speciile de pasari de pe planeta, adica nu mai putin de 1.227 specii de pasari de cele mai diverse tipuri, sunt amenintate cu disparitia din cauza activitatilor distructive ale omului. Printre pasarile cele mai amenintate se numara colibriul Choco din Columbia, pescarusul Sidamo si cinteza de Galapagos.
  
“Suntem constienti ca situatia este cu adevarat alarmanta dar, in acelasi timp, nu vrem sa ne pierdem speranta in salvarea tuturor pasarilor, deoarece lucrurile pot lua oricand o turnura neasteptata”, declara Simon Stuart, activist in cadrul IUCN.

Sursa:DailyMail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase