Home » D:News » Cele 17 piramide ascunse ale Egiptului. Construcţiile au fost fotografiate prin satelit (FOTO)

Cele 17 piramide ascunse ale Egiptului. Construcţiile au fost fotografiate prin satelit (FOTO)

Publicat: 27.02.2014
Egiptologul Sarah Parcak a folosit o tehnică revoluţionară pentru a identifica temple sau morminte aflate sub pământ. Până acum au fost localizate astfel peste 3.000 de aşezări antice egiptene, printre care şi 17 piramide.

Cu ajutorul imaginilor prin satelit, care fotografiază în infraroşu, Sarah a putut localiza chiar şi 17 construcţii subterane care seamănă cu nişte piramide. Peste 1.000 de morminte şi 3.000 de aşezări au fost identificate în acest fel.

Clădirile sunt făcute din cărămidă, care este mai densă decât solul şi, chiar dacă sunt acoperite de pământ, pot fi observate prin satelit.

Noua metodă de localizare a construcţiilor subterane a atras atenţia autorităţilor egiptene, care au început să sape lângă Sakkara, unde au fost observate mai multe situri antice.

La Tanis, arheologii au scos deja la lumină o casă şi două monumente care par să fie piramide şi care fuseseră indicate prin satelit exact în acel loc.

„Este dovada care validează tehnologia noastră”, a declarat bucuroasă Sarah Parcak.

Metoda fotografierii prin satelit îi poate ajuta pe arheologii din întreaga lume să găsească locurile unde trebuie să sape.

BBC va prezenta într-un documentar aventura egiptologului Sarah Parcak şi tehnica prin care ea a reuşit să localizeze multe situri arheologice.
 

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase