Home » D:News » Delfini şi balene filmate cu ajutorul unei drone. Imagini impresionante (VIDEO)

Delfini şi balene filmate cu ajutorul unei drone. Imagini impresionante (VIDEO)

Delfini şi balene filmate cu ajutorul unei drone. Imagini impresionante (VIDEO)
Publicat: 03.03.2014
Căpitanul Dave Anderson, de la Dave's Dolphin and Whale Safari din Dana Point, California, a filmat cu ajutorul unei drone imagini incredibile cu delfini şi balene. Noua tehnologie i-a permis să observe aceste mamifere marine într-un mod inedit, care îl ajută să înţeleagă mult mai bine lumea animalelor.

În filmuleţul care durează 5 minute putem vedea grupuri de delfini, trei balene gri care migrează împreună şi un pui de balenă cu cocoaşă care se joacă cu mama lui, în timp ce o altă balenă stă de pază.

Potrivit autorităţilor, în sudul Californiei se întâlneşte cea mai mare densitate de delfini şi de balene albastre din lume. Aici trăiesc aproximativ 400.000 de delfini.

Reuşita lui Dave nu a fost însă uşor de obţinut. El a lansat drona de pe o barcă gonflabilă, iar micul elicopter putea fi oricând pierdut în mare sau îl putea răni cu elicea, dacă nu ar fi fost atent.

El a folosit un quadcopter DJI Phantom şi o camera video GoPro HERO3, care nu este însă rezistentă la apă.

Dave Anderson are o experienţă de 20 de ani în observarea baleneleor şi delfinilor. Legea prevede reguli clare pentru filmarea acestor mamifere, care nu trebuie deranjate în niciun fel în timpul înregistrarilor.

Prezenţa micilor drone nu a fost observată, prin urmare noua tehnologie este soluţia ideală pentru proiecte de acest fel.

Sursa: Dolphin Safari
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase