Home » D:News » Ce riscă persoanele care au aventuri cu parteneri cunoscuţi prin aplicaţiile de smartphone?

Ce riscă persoanele care au aventuri cu parteneri cunoscuţi prin aplicaţiile de smartphone?

Ce riscă persoanele care au aventuri cu parteneri cunoscuţi prin aplicaţiile de smartphone?
Publicat: 15.06.2014
În ultimii ani, aplicaţii precum Tinder sau Grindr, care ajută utilizatorii să-şi găsească parteneri sexuali, devin tot mai populare. Un studiu arată însă că aceste persoane se expun unui risc foarte serios, fără să-şi dea seama.

Cei care îşi găsesc parteneri pentru sex folosind aplicaţii de smartphone riscă mai mult să se îmbolnăvească de afecţiuni cu transmitere sexuală, cum sunt gonoreea şi clamidia.

Riscul este mult mai mare decât în cazul celor care cunosc parteneri ocazionali în cluburi sau online, pe diferite site-uri, se arată în acest studiu.

Aplicaţiile folosesc sistemul de localizare prin GPS al telefonului şi arată ce potenţiali parteneri sunt în apropiere. Astfel, utilizatorii pot găsi mult mai repede un partener.

De obicei, bărbaţii care au peste 40 de ani şi un nivel ridicat de educaţie aleg aceste aplicaţii în detrimentul altor metode.

Cei care folosesc aplicaţiile sunt însă mai predispuşi să consume droguri în scop recreaţional şi să aibă boli cu transmitere sexuală.

Astfel, utilizatorii aplicaţiilor au un risc cu 23% mai mare să facă gonoree şi 35% mai mare să contacteze clamidia.

În cazul virusului HIV nu s-a observat o diferenţă de risc pentru cei care utilizau aplicaţiile comparativ cu bărbaţii care îşi găseau parteneri prin alte metode.

La cercetare au participat 7.000 de bărbaţi homosexuali din Los Angeles, iar datele au fost adunate în perioada 2011-2013.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase