Home » D:News » De ce persoanele care poartă ochelari de soare sunt mai atrăgătoare? Cercetătorii au lămurit misterul

De ce persoanele care poartă ochelari de soare sunt mai atrăgătoare? Cercetătorii au lămurit misterul

De ce persoanele care poartă ochelari de soare sunt mai atrăgătoare? Cercetătorii au lămurit misterul
Publicat: 25.06.2014
Aţi observat probabil că multe persoane poartă ochelari de soare nu doar pentru a se proteja de lumina puternică, ci mai ales pentru a fi la modă, pentru a arăta mai bine. A devenit un accesoriu indispensabil, iar cercetătorii au vrut să afle de ce ochelarii de soare pot transforma o persoană banală într-una mult mai „cool”, mai atrăgătoare.

Vanessa Brown, designerul la Universitatea Nottingham Tren din Marea Britanie, a  făcut o cercetare pentru a găsi explicaţiile, pe care le-a prezentat apoi într-o carte.

Potrivit Vanessei, mai multe aspecte au transformat ochelarii de soare într-un accesoriu aproape obligatoriu pentru tinerii şi tinerele care vor să fie „cool”.

În primul rând, aceşti ochelari fac orice chip să pară simetric. Lentilele întunecate acoperă imediat orice asimetrie din zona ochilor, iar studiile au demonstrat că persoanele cu feţe mai simetrice sunt considerate mai frumoase.

Al doilea aspect important este misterul. Ochii mascaţi cu aceşti ochelari vor da imediat impresia unei persoane misterioase, care ascunde ceva. Contactul vizual spune multe despre orice persoană, inclusiv oferă informaţii despre inteligenţa sau vulnerabilitatea ei.

De asemenea, cei care poartă ochelari de soare se simt mai în siguranţă şi uneori se poartă mai egoist şi mai puţin sincer, având impresia de anonimitate.

În plus, misterul şi nesiguranţa stimulează atracţia sexuală, după cum au demonstrat mai multe studii anterioare.

O altă explicaţie este că acest accesoriu a fost folosit mai întâi de vedete, care încercau să treacă neobservate de paparazzi sau de fani. Astfel, ochelarii de soare au fost asociaţi cu moda, cu luxul, cu faima.

Sursa: Science of Us

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase