Home » D:News » Potrivit unui site din străinătate, cea mai frumoasă scară din lume este în România. În ce oraş se află?

Potrivit unui site din străinătate, cea mai frumoasă scară din lume este în România. În ce oraş se află?

Publicat: 12.07.2014
Publicaţia Bored Panda a realizat un top al celor mai frumoase scări din lume, în funcţie de voturile cititorilor. Din 18 scări prezentate pentru concurs, pe primul loc s-a situat o construcţie din România.

Cea mai frumoasă scară din lume este scara Rakoczi din Tărgu Mureş. Construcţia a primit de la cititorii publicaţiei 120 de puncte, iar fotografia care i-a impresionat aşa de mult este realizată de Dragoş Gurăroşie.

Pe locul al doilea sunt scările bibliotecii Aqua Alta din Veneţia, considerată cea mai frumoasă bibliotecă din lume, care au primit însă doar 8 puncte din partea cititorilor.

În timp ce scările din Tîrgu Mureş au fost pictate cu un model specific portului popular din Transilvania, cele din Veneţia înfăţişează cărţi. Pe locul al treilea este o scară din Valparaiso, Chile, pictată asemeni unor clape de pian.

Scara Rakoczi are 70 de trepte şi a fost construită în anul 1902. Numele a fost dat în amintirea lui Francisc Rákóczi al II-lea, care a condus la începutul secolului al XVIII-lea revoluţia maghiarilor împotriva stăpânirii austriece din Transilvania.

În luna iulie, scara a fost pictată cu motive tradiţionale, în cadrul unui proiect al asociaţiei Green Art Tour, care vrea să promoveze astfel turismul în Târgu Mureş.

Strada Rakoczi din Târgu Mureş    Foto: Dragoş GurăroşieStrada Rakoczi din Târgu Mureş

În cadrul unui proiect similar, „Bucureştiul la scară”, strada Xenofon din Bucureşti, singura stradă în trepte din oraş, a fost pictată cu imagini ale clădirilor celebre din Capitală.

Strada Xenofon din Bucureşi    Foto: Dincolo de FaţadeStrada Xenofon din Bucureşi

 

Sursa: Bored Panda, Visit Mureş

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase