Home » D:News » Cea mai nouă invenţie a Google: dronele care ne livrează produse acasă (FOTO/VIDEO)

Cea mai nouă invenţie a Google: dronele care ne livrează produse acasă (FOTO/VIDEO)

Publicat: 29.08.2014
Google intenţionează să introducă pe piaţă drone pentru livrarea echipamentelor, testarea acestor vehicule zburătoare fără pilot fiind în desfăşurare de mai bine de doi ani, informează Financial Times.

După doi ani de experimente în Australia, Google a anunţat că au fost realizate cu succes peste 30 de livrări, dronele transportând o trusă de prim ajutor, o sticlă de apă şi mâncare pentru câini.

Prima dronă a transportat batoane de ciocolată pe o distanţă de un kilometru.

„Vehiculele zburătoare autonome ar putea deschide o cu totul nouă perspectivă asupra modului de a muta lucrurile – incluzând aici alternative mai rapide, mai ieftine şi care consumă mai puţine resurse în comparaţie cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie astăzi”, a explicat Google într-un comunicat.

Primele prototipuri de drone create în cadrul proiectului au 1,5 metri lăţime şi 0,8 metri înălţime şi zboară la o altitudine de 40 până la 60 de metri.

De asemenea, Google a anunţat că l-a numit pe fondatorul companiei Athena Technologies, care a creat sistemul de control al dronelor, Dave Vos, în fruntea unei echipe care să transforme cercetarea din cadrul „Project Wing” într-un produs.

Google continuă, astfel, competiţia cu Amazon, care, în decembrie anul trecut, a anunţat că speră să construiască în cinci ani o tehnologie care să permită livrarea produselor către clienţii săi cu ajutorul dronelor.

În pofida avansului în ceea ce priveşte construirea de drone, există încă multe limite impuse de avansul tehnologic şi de legislaţie care trebuie depăşite înainte ca aceste dispozitive să poată fi comercializate.

Sursa: Mediafax, The Atlantic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase