Home » D:News » Cel mai înalt om din lume s-a întâlnit cu cel mai scund om din lume (GALERIE FOTO)

Cel mai înalt om din lume s-a întâlnit cu cel mai scund om din lume (GALERIE FOTO)

Publicat: 14.11.2014
Cel mai înalt om din lume, turcul Sultan Kösen, care are o înălţime de 2,51 metri, s-a întâlnit joi, la Londra, cu cel mai scund om din lume, nepalezul Chandra Bahadur Dangi, care are o înălţime de doar 54,6 centimetri, informează AFP. Evenimentul, organizat de Cartea Recordurilor Guinness cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a evenimentului "Ziua recordurilor", a avut loc în centrul capitalei britanice, pe o peluză din apropiere de palatul Westminster, unde cei doi bărbaţi au luat ceaiul împreună.

„Sunt încântat să mă întâlnesc cu cel mai înalt om din lume. Eram curios să văd cum arată opusul meu”, a declarat Chandra Bahadur Dangi, în vârstă de 75 de ani, care a purtat la această întâlnire inedită un costum tradiţional nepalez.

„Mă întrebam ce înălţime are şi până la ce punct de pe picior îmi ajunge”, a declarat la rândul său Sultan Kösen, în vârstă de 32 de ani, adăugând că înălţimea lui ieşită din comun i-a cauzat o serie de probleme medicale.

„Am probleme cu genunchii şi, atunci când rămân prea mult timp în picioare, obosesc”, a adăugat Sultan Kösen, care a purtat un costum într-o nuanţă închisă şi o cravată roşie.

Creşterea accelerată a bărbatului din Turcia a fost cauzată de o tumoare la hipofiză. În 2010, Sultan Kösen a fost operat de medicii de la Universitatea Virginia din Statele Unite, care i-au prescris de asemenea o serie de medicamente pentru a-i controla concentraţia hormonului asociat cu creşterea în înălţime. În 2012, pacientul a fost considerat vindecat şi medicii spun că Sultan Kösen nu va mai creşte.

Totuşi, el este obligat să meargă cu ajutorul unor cârje, întrucât articulaţiile sale nu au urmat acelaşi ritm de dezvoltare ca restul corpului.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase