Home » D:News » Semnal misterios receptat din spaţiul cosmic. Care sunt explicaţiile astronomilor?

Semnal misterios receptat din spaţiul cosmic. Care sunt explicaţiile astronomilor?

Semnal misterios receptat din spaţiul cosmic. Care sunt explicaţiile astronomilor?
Publicat: 20.01.2015
O echipă internaţională de astronomi a declarat recent că a reuşit să recepţioneze un scurt fragment de unde radio care provin dintr-o sursă neidentificată încă, dar care provine din spaţiul cosmic.
Deşi fragmentul undelor radio a durat doar câteva milisecunde, cercetătorii susţin că în anul 2007, odată cu inaugurarea telescopului Parker, a mai fost captat un astfel de fragment  cu origine posibil extraterestră.
 
Pentru oamenii de ştiinţă, aceste fragmente de unde radio reprezintă o nouă enigmă. Nimeni nu ştie exact sursa apariţiei lor, dar estimările variază, de la semnale emise de găurile negre care se dezintegrează şi apariţia unor stele, la fragmente de comunicare între extratereştri.
 
Per total, de la inaugurarea telescoapelor Parkes  au fost recepţionate şase asfel de semnale, care proveneau din afara galaxiei noastre, iar cercetătorii care investighează spaţiul cu ajutorul telescopului Arecibo din Puerto Rico declară că au mai interceptat şapte fragmente de emisii radio similare celor captate cu telescopul Parker. 
 
„Noi suntem primii astronomi care am reuşit să înregistrăm în timp real aceste emisii radio, deoarece până în prezent restul undelor radio au fost descoperite după săptămâni şi chiar luni, după ce fuseseră înregistrate”, susţine Emily Petroff, cercetător în cadrul Universităţii de Tehnologie Swinburne din Melbourne.
 
Unde radio cu origine posibil extraterestră au mai fost înregistrate de un număr de 12 telescoape amplasate în Chile, Australia, California, Insulele Canare, Germania, Hawaii şi India. Emisiile radio nu au fost însoţite de imagini optice, ultraviolete sau infraroşii.
 
Dr. Mansi Kasliwad din cadrul Institutului Carnegie din Pasadena crede că emisiile radio pot avea ca origini şi exploziile de radiaţii gama care însoţesc magnetarii. La fel, în afara aceste posibilităţii, cercetătorii iau în calcul şi implozia unor stele neutronice.
 
Sursa: Daily Mail
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase