Home » D:News » Povestea oraşului nazist de lângă New York. ”Trebuie să fii ARIAN ca să locuieşti aici!”

Povestea oraşului nazist de lângă New York. ”Trebuie să fii ARIAN ca să locuieşti aici!”

Povestea oraşului nazist de lângă New York. ”Trebuie să fii ARIAN ca să locuieşti aici!”
Publicat: 11.11.2016
În Yaphank, nu mai există niciun indicator cu Strada Adolf Hitler, Strada Goebbels sau Strada Goering.

Acest colţ din Long Island are o istorie aparte. În trecut, pe străzile din Yaphank defilau admiratorii naziştilor. Acum, locul aparţine copiilor.

Unul dintre locuitorii din Yaphank, Courtney Peters, o asistentă medicală în vârstă de 22 de ani, explică de ce trecutul tulburător al comunităţii este „mai degrabă o glumă decât un motiv de jenă”.

Femeia se află în faţa casei bunicii sale din Park Boulevard – denumită cândva Strada Adolf Hitler. Familia lui Peters a locuit acolo timp de patru generaţii – fiind germano-americană, ca multe alte familii din zonă.

Cândva, Yaphank a fost un fel de avanpost al celui de-al treilea Reich. Cartierul German Gardens a fost înfiinţat în anii 1930, pentru a-i găzdui pe naziştii americani.

După izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, guvernul SUA a reuşit să pună sechestru asupra proprietăţii, dar proprietarul, o organizaţie denumită GASL (German-American Settlement League), a reuşit să-l recupereze rapid.

După izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, guvernul SUA a reuşit să pună sechestru asupra proprietăţii, dar proprietarul, o organizaţie denumită GASL (German-American Settlement League), a reuşit să-l recupereze rapid.

Scenariul fantastic al coastei de est americane, ocupate de nazişti, a fost imaginat de Philip K. Dick în romanul „The Man In The High Castle”, scris în 1962.

Un cuplu din zonă spune că istoria urâtă a comunităţii rămâne de actualitate. Philip Kneer şi Patricia Flynn-Kneer au acţionat în instanţă GASL, care a redenumit Camp Siegfried în Siegfried Park şi proprietarii terenului pe care se află casa celor doi şi a altor 50 de americani.

Soţii Kneer acuză organizaţia de rasism. Potrivit dosarului, GASL ar cinsti în continuare un simbol nazist, folosit de SS şi Tineretul lui Hitler.

Familia Kneer a cumpărat casa din Siegfried Park în 1999, pentru preţul derizoriu de 70.000 de dolari. A existat însă o condiţie: să demonstreze că au origini germane şi să se alăture GASL.

Oamenii au încercat să vândă casa în 2006, dar GASL nu le-a permis să publice anunţul de vânzare. La rândul său, Robert Kessler, preşedintele comunităţii GASL, a susţinut că Kneer a vrut un preţ prea mare pentru locuinţă.

Camp Siegfried şi străzile cu tematică nazistă din jurul său au fost înfiinţate în 1935 de liga German-American Bund, care promova nazismul. Cei care se alăturau organizaţiei trebuiau să fie „naţionalişti americani cu sânge arian”.

Tinerii îmbrăcaţi în uniforme specifice Tineretului Nazist erau instruiţi în doctrina nazistă. Câteva străzi încă mai poartă numele unor germani celebri – Friedrich Schiller (filozof) sau Johann Sebastian Bach (compozitor).

În 1995, municipalitatea din Suffolk County, Long Island, a decis să „şteargă” trecutul nazist din analele oraşului Yaphank, dar planul nu a fost dus la îndeplinire, scrie Daily Mail.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase