Home » D:News » O descoperire inedită făcută de arheologi în China ar putea reinterpreta Teoria Evoluţionistă: ”Este o mare surpriză pentru noi” – FOTO

O descoperire inedită făcută de arheologi în China ar putea reinterpreta Teoria Evoluţionistă: ”Este o mare surpriză pentru noi” – FOTO

Publicat: 20.12.2015
Teoria evoluţionistă ar putea fi reinterpretată

În momentul de faţă, Homo Sapiens este singura specie umană existentă pe Terra. Însă, cu toţii ştim că lucrurile nu au stat dintotdeauna aşa. Conform teoriei evoluţioniste, primii hominizi au evoluat din ordinul primatelor. Primele specii umane au apărut pe parcursul acestei evoluţii, ele ramificându-se ulterior în mai multe subspecii. Aşa au apărut Homo Erectus, Homo Habilis sau Homo Neanderthaliensis.

Multe dintre aceste specii s-au încrucişat, dând naştere unor noi indivizi. De exemplu, Omul de Neanderthal a convieţuit o perioadă de timp cu membrii speciei Homo Sapiens. Cea mai veche dovadă a acestei încrucişări este fragmentul de maxilar uman descoperit în Peştera cu Oase din judeţul Caraş-Severin (aproximativ 40000 de ani vechime).

Noi informaţii referitoare la încrucişările speciilor umane de-a lungul timpului au fost obţinute în urma descoperirii unui femur, într-un sit cunoscut sub numele de „Peştera Cerbului Roşu”, situat în sud-vestul Chinei.

„Până acum, se credea că orice urmă a existenţei omului arhaic pe teritoriul Asiei a dispărut în urmă cu cel puţin 100.000 de ani. Femurul pe care l-am descoperit a aparţinut unui astfel de individ şi are doar 14.000 de ani, ceea ce înseamnă o mare surpriză pentru noi”, a declarat Darren Curnoe, conducătorul cercetărilor din cadrul sitului de la Maludong, China. 

Din primele observaţii făcute, s-a putut constata că femurul a aparţinut unui bărbat care a trăit în Pleistocenul Superior, adică cu mai bine de 14.000 de ani în urmă. Pentru a se afla originea individului, oamenii de ştiinţă au comparat femurul şi celelalte fragmente osoase descoperite cu cele ale altor specii umane, inclusiv Homo Sapiens.

„În urma observaţiilor pe care le-am făcut, am putut constata o asociere clară între femurul identificat şi scheletele primilor membrii ale genului Homo. Deocamdată, nu am putut obţine foarte multe informaţii despre noua specie descoperită, dat fiind faptul că am găsit doar femurul unui individ şi nu mai multe fragmente osoase”, a adăugat David Begun, paleoantropolog în cadrul Universităţii din Toronto.

Sursa: csmonitor.com

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase