Home » D:News » 5 MITURI despre cupluri şi amor, demontate de cercetători

5 MITURI despre cupluri şi amor, demontate de cercetători

5 MITURI despre cupluri şi amor, demontate de cercetători
Publicat: 30.01.2016
Există multe preconcepţii când este vorba de relaţii amoroase.
Aceste teme sunt repetate în articolele din revistele pentru femei, în comedii romantice şi în poveştile de mariaj. Dar nu toate aceste istorii sunt adevărate, oamenii de ştiinţă afirmă că cea mai mare parte dintre ele sunt greşite.
 
5. Persoanele care preferă jocurile online sunt virgini solitari
 
Este vehiculată ideea precum că un gamer tocilar nu a atins niciodată o femeie, acest stereotip persistă în filme şi la TV.  Dar se pare că iubitorii de jocuri online au o viaţă amoroasă mai activă decât alţii. În anul 2008 a fost realizat un studiu, care a constatat că gamerii, într-o lună, au şanse să iasă la un rendez-vouz de 2 ori mai des decât omologii lor, cărora nu le plac jocurile online.
 
4. Relaţiile care încep în online sunt ultima şansă pentru cei care şi-au pierdut complet speranţa
 
Întâlnirile online, după stereotip, au de obicei idei demne de poveşti de groază: tipul avea cu 30 de cm mai puţin decât scria şi cu 30 de kg mai mult, iar femeia nu arăta deloc ca în poza ei de profil sau era genul clasic despre criminalii în serie.
 
Studiile au constatat că una din cinci persoane care apelează la site-urile matrimoniale ajung la căsătorie cu persoana pe care a întâlnit-o online. Cauza este că la distanţă, în acest caz prin intermediul internetului, oamenii au tendinţa de a fi mai sinceri, iar anonimatul îi face pe oameni mai dispuşi să aibă încredere unul în celălalt. 
 
3. În relaţii, femeile sunt emoţionale şi intuitive, iar bărbaţii reci şi logici 
 
O mulţime de filme ne prezintă scene în care femeia este isterică, plânge şi ţipă la iubitul său, pe când acesta stă calm şi aşteaptă răbdător ca ea să se calmeze? 
 
Un studiu realizat pe datele colectate de la 1.000 de tineri adulţi necăsătoriţi a constatat că bărbaţii sunt de fapt mult mai afectaţi emoţional de dramele din cuplu decât femeile. Ei pur şi simplu nu-şi arată această latură emoţională. 
 
Cercetatorii consideră că femeile/fetele au, în general, legături mult mai strânse cu prietenii şi familia decât bărbaţii, aşa că emoţia ”profundă” cauzată de o problemă din cuplu este un truc pentru a primi sprijin emoţional. Băieţii, pe de altă parte, nu tind să-şi încredinţeze sentimentele proprii şi altor persoane.
 
2. Feminismul distruge romantismul
 
Unul dintre principiile feminismului este că femeile nu au nevoie de bărbaţi. Fondatorii mişcării feministe moderne au inventat expresia: „O femeie are nevoie de un bărbat aşa cum un peşte are nevoie de o bicicletă”. Tot feministele sunt cele care evită toate hainele sexy ca un produs secundar al obiectivării masculine şi al asupririi?
 
În primul rând, studiile vorbesc despre femei care se identifică drept feministe că acesteau au mai multe şanse de a fi într-o relaţie romantică heterosexuală. Potrivit aceluiaşi studiu, bărbaţii care au raportat că partenera lor era feministă, au relatat că erau satisfăcuţi de viaţa lor sexuală.
 
1.Cuplurile care trăiesc împreună înainte de căsătorie sunt mai pregătiţi de viaţa de familie
 
Societatea a trecut peste ideea că tinerii necăsătoriţi care locuiesc împreună „trăiesc în păcat”. Pentru unii, este o normalitate ca tinerii îndrăgostiţi să se mute împreună înainte de a face un angajament juridic, iar această decizia îi poate ajuta să se cunoască mai bine până la căsătorie, evitând astfel divorţul.
 
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Denver, cuplurile care au trăit împreună înainte de căsătorie au o rată a divorţurilor mai mare şi o satisfacţie maritală mai mică decât cei care au aşteptat să se mute împreună după ce s-au căsătorit.
 
După câţiva ani de concubinaj, toată lumea din jur începe să facă presiuni pentru ca tinerii să se căsătorească şi ei o fac, pentru că acesta este modelul unanim acceptat. Iar rezultatul acestor căsătorii, conform studiului american, este în cea mai mare parte este divorţul. 
 
Sursa: Cracked
 
Citeşte şi:
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase