Home » D:News » Gemeni de la taţi DIFERIŢI s-au născut recent. ”Acest lucru este rar pentru întreaga lume”. FOTO+VIDEO

Gemeni de la taţi DIFERIŢI s-au născut recent. ”Acest lucru este rar pentru întreaga lume”. FOTO+VIDEO

Publicat: 12.03.2016
Potrivit oamenilor de ştiinţă, testele ADN a confirmat că gemenii au aceeaşi mamă, dar diferiţi taţi.
Remarcile insistente ale rudelor, precum că gemenii nu seamănă unul cu celălalt, au motivat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din nordul provinciei Hòa Bình, din Vietnam, să facă teste ADN la ambii bebeluşi.
 
 
Potrivit publicaţiei online Dan Tri, unul dintre gemeni avea părul ondulat şi gros, în timp ce celălalt avea părul subţire şi drept.
 
 
Testele genetice, care au fost făcute la Centrul pentru Analize Genetice şi Laboratorul Tehnologic din Hanoi, au relevat faptul că gemenii nou-născuţi au avut doi taţi diferiţi.
 
Bărbatul din Hòa Bình a fost tatăl doar pentru unul dintre gemeni. Cromozomul Y de la celălalt copil nu se i potrivea lui.
 
 
Le Dinh Luong, preşedintele Asociaţiei Genetice din Vietnam, a declarat că laboratorul lui a testat şi a găsit o pereche de gemeni bi-paterni, adăugând: „Acest lucru este rar, nu numai pentru Vietnam, ci şi pentru întreaga lume”. Gemenii s-au născut în aceeaşi zi şi sunt de acelaşi sex.
 
Testului ADN a fost supusă şi mama copiilor, pentru a exclude o eventuală eroare a personalului medical de la spitalul unde a născut femeia. Testul a respins orice posibilitate ca nou-născuţii să fi fost încurcaţi, ambii copii au fost născuţi de aceeaşi femeie.
 
 
În lumea embriologiei, naşterea gemenilor de la doi taţi diferiţi nu este ceva incredibil. Pentru acest lucru e nevoie ca o femeie să producă concomitent două ovule şi să aibă în acelaşi timp, în organismul său, spermă viabilă de la doi bărbaţi diferiţi. Viabilă, însemnând spermă capabilă să fertilizeze ovulele.
 
În 1992 a fost publicat un raport despre paternitatea gemenilor diferiţi (când cele două ovule sunt fecundate separat, dar fertilizate şi transportate în acelaşi timp). Raportul a constatat că dintre cei analizaţi, 2,4% au avut taţi biologici diferiţi. Acest fenomen este destul de comun şi a primit numele de: superfecundarea heteroparentală.  
 
„Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să existe o serie întreagă de evenimente care au loc în aceleaşi câteva ore. Femeia trebuie să aibă relaţii sexuale cu doi bărbaţi diferiţi într-un timp relativ scurt. Ambele raporturi sexuale trebuie să se întâmple în perioada ovulaţiei, în care să se producă două ovule în loc de una. Trucul este că femeia ar trebui să aibă relaţii sexuale cu doi bărbaţi în termen de 5 sau 6 ore”, a declarat Allan Pacey, un profesor de andrologie de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie. 
 
 
Deşi la om aceste cazuri sunt rare sau sunt rar raportate, superfecundaţia heteropaterntală este comună în lumea animală. Spre exemplu, pisicile domestice şi câinii au urmaşi gemeni de la taţi diferiţi, la fel şi păsările. 
 
Specialistul în fertilitate de la Universitatea Oxford, Dagan Wells, a declarat că perioada scurta de timp în care a avut loc dubla fertilizarea ar putea fi mai lungă decât consideră Pacey, deoarece ovulaţia la femeie ar fi putut dura timp de 24 de ore. 
 
Sursa: The Guardian
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase