Home » D:News » Schimbările climatice vor cauza reducerea drastică a alimentelor. Câte persoane vor muri de foame în anul 2050

Schimbările climatice vor cauza reducerea drastică a alimentelor. Câte persoane vor muri de foame în anul 2050

Schimbările climatice vor cauza reducerea drastică a alimentelor. Câte persoane vor muri de foame în anul 2050
Publicat: 14.03.2016
Schimbările climatice generate de încălzirea globală vor provoca peste 500 de mii de decese suplimentare în întreaga lume se arată într-un studiu al revistei medicale ”The Lancet”.

Principala cauză a acestor decese va fi scăderea productivităţii agricole, ceea ce va duce la dispariţia unor alimente.

Studiul, realizat de Universitatea Oxford, este primul care analizează impactul schimbărilor climatice asupra dietei şi greutăţii oamenilor, în 155 de state ale lumii. Tot în premieră această cercetare estimează numărul deceselor provocate din aceste cauze la nivelul anului 2050, afirmă Marco Springmann, coordonatorul proiectului.

Încălzirea globală generează cu precădere fenomene meteorologice extreme,  ploile abundente sau seceta intensă, cu impact devastator asupra producţiei agricole.

Dacă schimbările climatice vor continua creşterea estimată a producţiei agricole va fi mai mică cu o treime ceea ce va genera la nivel individual o scădere de 3,2% a cantităţii de alimente disponibile. În cazul fructelor şi legumelor reducerea va fi şi mai mare ajungând până la 4%. Şi consumul de carne roşie fa fi mai mic însă cu doar  0,7% faţă de cel  din anul 2010, potrivit estimării cercetătorilor.

„Aceste modificări pot fi responsabile pentru aproximativ 529.000 de decese suplimentare în 2050”, a mai precizat Springmann.

Citeşte continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase