Home » D:News » Acest sunet misterios îi înnebuneşte pe oameni. Peste 10.000 de oameni îl aud

Acest sunet misterios îi înnebuneşte pe oameni. Peste 10.000 de oameni îl aud

Publicat: 02.07.2016
Fenomenul a reunit un grup de persoane, care au încercat să descifreze misterul.

Pe coasta Sechelt (Canada), oamenii au început să audă un zumzet, la început localnicii considerând că este sunetul scos de avioane. Sunetul era prezent în general noaptea între orele 22:00 şi 23:00.

Chiar dacă localnicii îşi opreau orice dispozitiv electronic din casă, sunetul nu dispărea. Zumzetul nu se auzea în afara casei sau a maşinii. Fenomenul a reunit un grup de persoane, care au încercat să descifreze misterul.

Teoria geo-ştiinţifică

Zumzăitul este descris ca sunetul făcut de motorul unei maşini care merge în gol. Alte persoane îl descriu ca fiind un zumzet. Momentul în care sunetul începe sau se opreşte este incert. Unele persoane consideră că zumzăitul este strident şi le afectează buna dispoziţie. Una dintre cercetările despre acest fenoment a fost redactată de David Daming.

,,Zumzetul a fost prima dată documentat în 1960, regiunea Bristol a Regatului Unit. În Statele Unite ale Americii a apărut în 1980 în zona Taos,” a declarat el.

Acesta a compus ipoteze ale sursei de provenienţă a zumzetului , multe ipoteze au condus către panourile electrice de pe turnurile de telecomunicaţii. Însă teoria a fost combătută prin două aspecte: telefoanele mobile nu existau în 1960, iar sunetele emise de turnurile de telecomunicaţii şi de panourile electrice puteau fi blocate cu uşurinţă de carcasele metalice.

O altă ipoteză propusă de către cercetător a fost isteria în masă, un fenomen psihologic în care gălăgia şi ,,iluziile colective” produc  afecţiuni psihice, fără nici un fel de explicaţie medicală. Faptul că foarte multe persoane au căutat printr-un motor de căutare online posibilele cauze ale zumzăitului şi nu au discutat cu altă persoană despre fenomen conduce cercetarea către alte cauze.

Undele radio pot penetra până la un centimetru aluminiul solid

David Daming a cercetat High Frequency Active Research Program (HAARP), o bază militară izolată din Alaska, care utilizează unde radio pentru studierea spaţiul extraterestru. Baza militară este un loc în care au luat naştere teorii ale conspiraţiei, precum: controlul minţii umane sau controlarea vremii. Aici, David a studiat emisiile otoacustice, sunetele care apar natural fiind cauzate de vibraţia perişorilor din ureche.  Cercetătorul a considerat că vinovate sunt undele radio de intensitate joasă, Puterile militare ale lumii utilizează transmiţători pe uscat şi în aer cu acest nivel de frecvenţă, pentru a comunica cu submarinele scufundate. Undele radio, la nivelul acestor frecvenţe, pot penetra până la un centimetru aluminiul solid.

În lucrarea sa, Deming a propus un experiment simplu pentru a testa ipoteza. Cei care auzeau zumzetul intrau individual în trei cutii identice. Prima cutie bloca undele cu frecvenţă joasă, a doua cutie era izolată fonic, iar a treia cutie le controla pe cele două. Experimentul însă nu a fost finalizat.

Teoriile consipraţiei aveau potenţaialul de a distruge orice tip de cercetare. Unele persoane susţin că sunetul ar fi produs de catacombele de sub pământ, extratereştri sau de împerecherea peştilor.

Pentru a localiza cât mai bine numărul persoanelor care aud sunetul, în 2012 a fost demarat un proiect  la nivel global de strângere de documente hărţi şi mărturi anonime de la persoanele care auzeau zumzetul. Toate informaţiile au fost un punct de plecare pentru noile cercetări, dar şi un mod de a crea o comunitate a oamenilor care erau afectaţi în viaţa de zi cu zi de sunet. Multe persoane au experimentat cât de distrugătoare pot fi unele sunete, de aceea există ordin de restricţie a zgomotelor în unele oraşe, mai ales pe timpul nopţii. Unele persoane suferă de insomnie din cauza sunetului puternic şi continu. Pe forumul destinat acestui subiect, oamenii au explicat faptul că fenomenul le tulbură somnul de mulţi ani. Fraza ,,mă înebuneşte” era foarte comună

Proiectul a validat fenomenul, discutând şi despre alte fenomene auditive, cum ar fi tinitus,o problemă medicală comună care îi determină pe oameni să audă tonuri foarte înalte. Cei care sufereau de tinitus, dar auzeau şi zumzăitul, au declarat că cele două sunete sunt complet diferite.

Peste 10.000 de oameni îl aud

Harta persoanelor care auzeau zumzăitul a strâns peste 10.000 de persoane. Proiectul a descoperit că vârsta medie a celor care aud zumzăitul este de 40 de ani, 55% dintre cei care aud sunetul sunt bărbaţi.

Înregistrările istorice ale zumzetului sunt cruciale, dacă teoria propusă de Deming este corectă multe alte teori vor fi discreditate. În cele din urmă, telefoanele mobile şi HAARP nu existau acum zeci de ani, când zumzetul la nivel global a fost documentat pentru prima oară în Ragtul Unit.

Există patru ipoteze ale sursei zumzetului global, care ar putea supravieţui celor mai superficiale forme de control.

Prima ipoteză, contestată de Deming, descrie originele zumzăitului ca fiind provocat de undele radio cu frecvenţă joasă. O ipoteză este că organismul uman poate experimenta energie electromagnetică.

A doua ipoteză prezintă faptul că zumzetul provine din acumularea de sunete cu frecvenţă joasă şi infrasunetele generate de corpul uman.

A treia ipoteză este că sunetul ar fi un fenoment terestru şi geologic, care generează sunete cu frecvenţă joasă. De exemplu, documentul istoric în care animalele  prezic cutremurele.

A patra teorie se axează pe ideea că sunetul ar fi un fenomen generat din interiorul persoanei, probabil bazat pe o variaţie anatomică, o predispoziţie genetică rezultată din medicaţia excesivă.

Acum, zumzetul este un subiect amplu dezbătut în media şi de către oamenii de ştiinţă. Scopul final al proiectului şi al oamenilor care contribuie la el este găsirea sursei lui şi dacă este posibil oprirea lui.

Sursa: IFL Science 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase