Home » D:News » Foametea mondială ar putea deveni istorie

Foametea mondială ar putea deveni istorie

Foametea mondială ar putea deveni istorie
Publicat: 07.07.2016
Nivelul foametei ar putea scădea în decursul următoarei decade. Conform specificaţiilor Departamentului de Agricultură din Statele Unite ale Americii (USDA), oamenii din ţările în curs de dezvoltare vor avea acces mult mai uşor la hrană.

Conform noului proiect de dezvoltare, scăderea preţurilor hranei şi creşterea veniturilor ar putea îmbunătăţi siguranţa alimentară în 76 de ţări cu venituri medii. În ţările în curs de dezvoltare, 17% din populaţie nu are acces la necesarul  hrană, dar până în 2026 procentajul ar trebui să scadă la 6%.

Declinul este ameţitor, reflectând o scădere de 59% din mulţimea de oameni care nu au destulă hrană. Nivelul foametei ar putea scădea, de la 609 milioane de oameni în 2016, la 251 de milioane până la sfârşitul decadei.

USDA aduce la cunoştinţă faptul că aceste proiecţii se bazează pe condiţiile economice din prezent, preţul curent al alimentelor şi veniturile actuale, orice fluctuaţie ar putea schimba siguranţa alimentară din viitor.

Cifrele prezente oferă motive pozitive asupra scăderii nivelului de foamete, cel mai important aspect este scăderea preţurilor la cereale, care constituie cea mai mare parte din dieta alimentară a celor 76 de ţări în curs de dezvoltare, pe care le-au analizat cercetătorii. Conform predicţiilor USDA, preţul porumbului ar putea scădea drastic cu aproximativ 1,6% în fiecare an.  Preţul grâului şi al orezului, de asemenea,  ar putea scădea, cu o rată anuală de 1,3%

Predicţiile USDA se bazează pe cantitatea zilnică necesară de 2,100 de calori per persoană. Practic, prin creşterea veniturilor şi scăderea preţurilor la alimente, un număr mult mai mare de persoane ar putea atinge ţinta minimă de calori pe zi. Pe regiuni, Asia are cele mai multe şanse de îmbunătăţire a nivelului de hrană cu o scădere de la 13,2% la 2,4% până în 2026.  Această scădere se datorează Indiei, care are preţuri mici la alimente şi un venit pe cap de locuitor care creşte cu 7% în fiecare an.

Se preconizează că securitatea alimentaţiei va fi îmbunătăţită  şi în America Latină şi Caraibe, însă în zona Africii Subsahariene  procentul foametei este de 45%, iar cercetătorii nu au prea multe speranţe pentru această zonă. Previziunile realizate de USDA  prezintă  progresul pe care omenirea îl face în cadrul foametei mondiale.

Acum un an, Naţiunile Unite (UN) din America au prezentat un raport al stării securităţii alimentelor ale lumii, estimând faptul că 800 de milioane de oameni nu primesc necesarul de hrană zilnică.

Pentru a realiza previziunile propuse trebuie luaţi în calcul mai mulţi factori:  creşterea veniturilor, evitarea scumpirii alimentelor şi a altor mărfuri, în timp ce trebuie controlate  alte forme de instabilitate, de la conflictele umane până la fenomenele meteo extreme. Dacă aceşti factori vor fi îmbunătăţiţi, ar putea creşte nivelul de trai al multor persoane.

,,Bărbaţii, femeile şi copii au nevoie de nutrienţii din mâncare în fiecare zi, pentru a avea un viitor prosper. Minţile şi corpurile sănătoase sunt fundamentale pentru creşterea economică, această creştere poate face ca foametea să fie istorie,” a declarat directorul World Food Programme, Ertharian Cousin.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase