Home » D:News » 6 semne că eşti dependent de exerciţii fizice

6 semne că eşti dependent de exerciţii fizice

6 semne că eşti dependent de exerciţii fizice
Publicat: 18.07.2016
Sportul şi activitatea fizică au benefiici clare pentru sănătate, dar cu condiţia să nu să nu devină o obsesie patologică, transformându-se în ceea ce anglo-saxonii numesc "dependenta de exercitiu". Acasta ciudata dependenţă este din ce în ce mai comună. Ziarul Italian Corriere della sera a identificat 6 semne ale acesteia.

1. Te simţi vinovat sau eşti supărat dacă ratezi vreun antrenament.

 Cei care suferă de dependenţa de exerciţii fizice tind să facă sport  din ce în ce mai mult şi mai intens.  În cazul în care pentru orice motiv aceştia sunt forţaţi să reducă sau să nu facă deloc activităţi fizice, această lipă le produce o reacţie negativă care poate merge până la o enervare excesivă. Explicaţia e simplă spun medicii italieni. Activităţile sportive ajută producerea dopaminei care este implicată în senzaţia de plăcere şi a beta endorfinelor care au asupra creierului un efect comparativ cu al morfinei. O dată întrerupte aceste activităţi  creierul persoanei dependente percepe reducerea acestor substanţe chimice şi în termen de 24-36 ore poate declanşa sevrajul ca şi în cazul altor dependenţe mai cunoscute.

2. Cheltui bani pe diferite cursuri diferite, din ce în ce mai scumpe, pe care le consideri absolut necesare

Activitatea fizică în aer liber nu costă nimic. Un dependent de exerciţii fizice nici măcar nu ia în considerare, însă, posibilitatea de a se antrena într-un parc obişnuit pentru că consideră că este insuficient. Chiar şi un simplu abonament la sală nu mai este suficient pentru a-şi potoli dependenţa. Din acest motiv încep să cheltui bani pentru a fi antrenaţi de diferiţi antrenori personali sau pentru a se înscrie la diferite cursuri şi antrenamente. Unii ajung chiar până la a renunţa să mai iasă cu prietenii doar pentru a economisi bani pentru antrenamente, din ce în ce mai complicate.

3. Faci antrenamente chiar dacă eşti bonlav sau rănit

Subiecţii acestei dependenţe sunt atât de obsedaţi de activitatea fizică încât nu acceptă să fie opriti de durere sau de oboseala şi nu de puţine ori ajung să ”tragă” chiar şi accidentaţi şi chiar împotriva sfatul medicului.

Citeşte continuarea articolului pe gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Exerciţiul fizic te ajută să renunţi la fumat

                                             Cine face 15 minute de sport pe zi trăieşte cu 3 ani mai mult

                                             Demonstrat ştiinţific: 7 minute de exerciţii fizice, mult mai eficiente decât ore întregi de alergat!

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase