Home » D:News » De ce ni se îngălbenesc dinţii?

De ce ni se îngălbenesc dinţii?

De ce ni se îngălbenesc dinţii?
Publicat: 21.08.2016
În timp, dinţii se pot îngălbeni sau păta. Este un lucru normal? Iată ce spune stomatologul Razvan Boberis pentru Gândul!

“Trăim într-o perioadă în care din ce în ce mai mulţi pacienţi îmi solicită o dantură frumoasă, nu una sănătoasă. Este normal, având în vedere că zâmbetul este o carte de vizită importantă pentru un om. Citisem la un moment dat într-o publicaţie americană că în societatea lor un om cu un zâmbet frumos este considerat un om de succes, scrie Gândul.

Îngălbenirea dinţilor poate avea mai multe cauze. Acestea pot fi intrinseci (din interiorul dintelui) sau cauzate de medicamente precum tetraciclina, carii mari, tratamente vechi de canal sau diferite traume.

Cauzele extrinseci (substanţe ce acţionează pe suprafaţa externă a dintelui) pot fi fumatul, cafeaua sau ceaiul, diferite alimente precum morcovul sau fructele colorate.

Există şi o particularitate normală a dintelui: odată cu trecerea anilor, îngălbenirea lor este normală. Odată efectuată albirea, pacienţii trebuie informaţi că dinţii vor fi sensibili o perioadă la rece”, subliniază medicul stomatolog Razvan Boberis pentru Gândul.

În cazul în care albirea se efectuează treptat, în mai multe şedinţe, este de preferat ca pacientul să evite alimentele şi băuturile colorate: vinul, ceaiul, cafeaua, ciocolata etc.

‘Altfel, albirea este indicată persoanelor cu dinţi integri şi trebuie să se ţină cont că plombele şi coroanele nu se albesc. De asemenea, pentru a se menţine rezultatele, este bine să se evite tutunul, ceaiul, cafeaua, iar pentru întreţinere este indicată o pastă cu bicarbonat.

Citeşte continuarea în Gândul!

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase