Home » D:News » Motivul pentru care tinerii fac din ce în ce mai puţin sex: unul din trei este abstinent

Motivul pentru care tinerii fac din ce în ce mai puţin sex: unul din trei este abstinent

Motivul pentru care tinerii fac din ce în ce mai puţin sex: unul din trei este abstinent
Publicat: 04.10.2016
Unul din trei tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani este abstinent din punct de vedere sexual, iar aceştia au devenit atât de preocupaţi de Internet şi de viaţa în online încât fac mai puţin sex decât cei din generaţiile anterioare, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Glasgow.
Oamenii de ştiinţă au intervievat, timp de câte o oră, 2.300 de persoane şi au descoperit că situaţia amoroasă a tinerilor este una extrem de complicată, scrie Gândul.
Principalul motiv este reprezentat de mediul online şi reţelele de socializare care, deşi sunt considerate un ajutor în găsirea partenerului ideal, de fapt construiesc şi mai multe bariere şi împiedică o comunicare reală, informează Daily Mail. 
 
Potrivit rezultatelor cercetării, peste o treime dintre cei chestionaţi au declarat că au apelat la ajutor de specialitate în ceea ce priveşte viaţa intimă, în ultimul an, din cauza lipsei de interes pentru sex. În această situaţie s-au aflat, în proportţii aproximativ egale, atât femeile cât şi bărbaţii, iar, în total, procentul tinerilor care se abţin de la sex ajunge în Scoţia la 28%, deci este de aproape două ori mai mare decât în Statele Unite. 
 
Experţii arată că principala cauză este Internetul, timpul prea îndelungat acordat vieţii în online şi „efectul Facebook”, care îi face pe tineri să îşi dorească să comunice mai mult prin intermediul reţelelor de socializare decât faţă în faţă. O altă problemă ar fi şi pornografia, care îi împiedică pe tineri să aibă o relaţie sexuală sănătoasă pentru că le construieşte „aşteptări nerealiste şi dăunătoare”.
 
Sursa: Gândul
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase