Home » D:News » Sucul de portocale ar putea fi extrem de dăunător

Sucul de portocale ar putea fi extrem de dăunător

Sucul de portocale ar putea fi extrem de dăunător
Publicat: 18.10.2016
O băutură care ar fi putut fi considerată la început mai sănătoasă decât celelalte de pe piaţă este denumită acum „o mare înşelăciune”
Atunci când zici mic dejun american, cerealele, ouăle şi sucul de portocale sunt primele elemente care îţi vin în minte. Însă recent, al treilea „muschetar” a început să fie omis din ce în ce mai des de către americani la supermarket, scrie Ziarul Financiar.
 
Din punct de vedere nutriţional, sucul de portocale se aseamănă foarte mult cu orice suc acidulat din comerţ sau orice băutură cu îndulcitori, potrivit Business Insider.
 
Un pahar de 350 de ml de suc de portocale are 153 de calorii şi conţine 34 de grame de carbohidraţi, 27 de grame de zahăr şi 2,4 grame de proteine – cam aceleaşi valori nutriţionale ca pentru o pungă de bomboane M&M, nu tocmai cea mai sănătoasă „mâncare”.
 
În ultimii ani, nutriţioniştii şi bloggerii de pretutindeni au început o campanie anti suc de portocale, astfel că, dacă daţi o căutare pe Google cu termenii „orange juice is good for you” (sucul de portocale este bun pentru tine), primele articole care vor apărea vor fi „Why orange juice is slowly kiiling you” (Cum te omoară sucul de portocale încetul cu încetul)” şi „The #1 reason to avoid orange juice” (Motivul numărul 1 pentru care să eviţi sucul de portocale).
 
 
Citeşte  şi:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase