Home » D:News » Poarta către Iad, craterul care arde fără oprire din anul 1971

Poarta către Iad, craterul care arde fără oprire din anul 1971

Poarta către Iad, craterul care arde fără oprire din anul 1971
Publicat: 29.10.2016
"Poarta către Iad" este un câmp de gaze naturale din Derweze, Turkmenistan, care s-a prăbuşit într-o peşteră în anul 1971, devenind un crater natural de gaz.

Geologii i-au dat foc pentru a preveni emanarea gazului metan, iar de atunci arde în permanenţă. Diametrul acestui crater este de 69 de metri, iar adâncimea sa de 30 de metri.

Acest sit a fost descoperit de către inginerii sovietici în anul 1971, iar iniţial s-a crezut că era un câmp petrolier, tocmai de aceea au derulat cercetări pentru a afla cantitatea de petrol existentă, numai că au observat că acolo nu se afla petrol, ci gaze.

Galerie foto

vezi galeria
6 foto

Următoarea mişcare a acestora a fost extrem de previzibilă: încercarea de a înlătura gazele, pentru ca oraşele din vecinătate să nu fie afectate, prin metoda arderii. S-a estimat că acestea urmau să ardă doar timp de câteva săptămâni, dar încă mai ard şi astăzi, după mai mult de patru decenii.

Exploratorul George Kourounis a fost primul care a păşit în interiorul acestui crater.

În luna aprilie a anului 2010, preşedintele Turkmenistanului, Gurbanguly Berdimuhamedow, a vizitat situl şi a ordonat ca acest crater să fie închis sau să se adopte măsuri pentru a limita influenţa sa în procesul de dezvoltare al altor gaze naturale din zonă.

Sursa: The Vintage News

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase