Home » D:News » Înainte să te urci într-un avion, trebuie să ştii aceste 4 lucruri

Înainte să te urci într-un avion, trebuie să ştii aceste 4 lucruri

Înainte să te urci într-un avion, trebuie să ştii aceste 4 lucruri
Publicat: 01.11.2016
Avionul este considerat cel mai sigur mijloc de transport. Acest lucru nu îl face, însă, şi cel mai curat dintre modalităţile de călătorie şi nici nu îl scuteşte de anumite riscuri.

Iată care sunt patru dintre lucrurile pe care oricine trebuie să le ştie înainte să urce la bordul unei aeronave:

1. În cazul unei situaţii de urgenţă, pasagerii au la dispoziţie oxigen pentru doar 15 minute. Totuşi, se presupune că acest timp este suficient pentru ca piloţii să coboare avionul la o altitudine suficient de mică, astfel încât călătorii să poată respira normal. 

2. Un alt lucru neştiut de pasageri este legat de igiena de la bordul aeronavelor. Stewardesele susţin că în ceea ce priveşte anumite companii aeriene pernele şi cearceafurile nu sunt spălate după fiecare zbor, ci doar reîmpăturite. Dincolo de asta, ele susţin că acele tăvi destinate servirii mesei sunt de multe ori folosite pe post de suport pentru scutece, de către pasagerii care călătoresc alături de copii mici. Ele nu sunt dezinfectate după fiecare zbor.

3. Ceva ce probabil v-aţi întrebat măcar la primul zbor cu avionul este de ce se sting luminile din interiorul aeronavei în momentul aterizării. Explicaţia este cât se poate de simplă, în cazul în care pasagerii ar trebui să fie evacuaţi, stingerea luminilor de la bord ajută ochii acestora să se acomodeze cu întunericul şi le-ar fi mai uşor să vadă în afara aeronavei. 

4. Probabil credeaţi că piloţii sunt tot timpul în gardă şi extrem de atenţi în timpul zborului. Aflaţi că lucrurile nu stau tocmai aşa. Mulţi dintre piloţi dorm în timpul zborului, numărul lor fiind estimat undeva la 50%. Dintre aceştia, o treime susţin că atunci când se trezesc constată că şi copilotul doarme. 

Sursa: Gândul

Citeşte şi:

Formula “secreta” a zborului low-cost

In avion ca in metrou

Zeul Tunetului va distruge tinte de pe alte continente

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase