Home » D:News » Cel mai puternic organ sexual este creierul

Cel mai puternic organ sexual este creierul

Publicat: 21.11.2016
Deşi multe persoane cred că organele sexuale sunt doar cele reproductive, cel mai sexual organ este creierul.

În urma unei cercetări ştiinţifice, experţii au stabilit principalul rol al creierului din timpul activităţii sexuale. De exemplu, dorinţa sexuală apare în hipotalamus care este responsabil pentru producţia de testosteron. Amigdala pe de altă parte este centrul fricii din creier. Ambele regiuni afectează modul în care oamenii răspund ,,vorbelor murdare” şi stimulării sexuale, în general.

Deoarece bărbaţii au hipotalamusul mai mare, deţin mai mult testosteron. Acest fapt explică de ce dorinţa sexuală a bărbaţilor o depăşeşte pe cea a femeilor, de ce aceştia tind să iniţieze contactele sexuale şi de ce îşi fac mai puţine griji atunci când caută un partener sexual. Partenerii care îşi doresc un rol submisiv, pe de altă parte sunt conduşi de amigdala, unul dintre centrele fricii din creier.

,,Vorbele murdare” provoacă excitarea deoarece stimulează părţile creierului asociate sexului. Hrăneşte dorinţa persoanelor de a avea discuţii intime şi dorinţa sexuală a acestora. Acesta provoacă o experienţă sexuală multisenzorială care se extinde mult mai departe  de  atingerea fizică. 

Sursa: Big Think

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase