Home » D:News » Arheologii elveţieni au descoperit artefacte misterioase într-un vas, care pare de gătit, vechi de 2.000 de ani

Arheologii elveţieni au descoperit artefacte misterioase într-un vas, care pare de gătit, vechi de 2.000 de ani

Arheologii elveţieni au descoperit artefacte misterioase într-un vas, care pare de gătit, vechi de 2.000 de ani
Publicat: 23.11.2016
Arheologii elveţieni au descoperit un recipient misterios, precum o oală, în interiorul căreia se afla monede de bronz şi lămpi care funcţionau cu ajutorul uleiului, fiecare decorată cu imagini care includeau gladiatori şi scene erotice.

Descoperit în timpul demarării unor construcţii în localitatea Windisch, în regiunea Aargau, în nordul Elveţiei, recipientul se pare că a fost îngropat acum aproximativ 2.000 de ani, atunci când în Aargau era, de fapt, o aşezare a legiunilor romane, numită Vindonissa.

Potrivit celor afirmate de către arheologi, acest recipient este unul destinat gătitului şi a fost folosit de către soldaţii stationaţi acolo. Ceea ce îl face unic este conţinutul său. Înăuntrul său au fost găsite 22 de lămpi care funcţionau cu ajutorul uleiului, fiecare decorată cu zeiţa Lunii, cu un gladiator, un leu, un păun şi cu scene erotice. Pe fiecare lampă a fost plasată câte o monedă de bronz, iar multe dintre aceste monede datează din anii 66-67 d.Hr., timp în care împărat roman era Nero. Acestea aveau o valoare foarte mică, fiind folosite mai mult ca un gest simbolic.

Uimitoare este cantitatea şi combinaţia de monede şi de lămpi. De asemenea, acest recipient conţinea şi oase carbonizate, iar în urma studierii acestora, s-a concluzionat că aparţineau unor animale, excluzând din start teoria conform căreia acest recipient era folosit pentru depozitarea rămăşiţelor umane.

Sursa: Seeker

Citeşte şi:

DESCOPERIRE neaşteptată făcută de arheologi la Sarmizegetusa Ulpia într-o cărămidă veche de 1.800 de ani

Un mozaic antic cu un ”schelet NESĂBUIT” îi uimeşte pe arheologi. Mesajul pe care îl transmite este şi mai surprinzător – FOTO

Descoperire URIAŞĂ în Pompei: ”Este în stare perfectă de conservare”

Locuinţe medievale şi ceramică romană, găsite în templul zeului Mithras descoperit la Alba Iulia

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase