Home » D:News » 6 efecte bizare pe care anumite alimente le au asupra organismului nostru

6 efecte bizare pe care anumite alimente le au asupra organismului nostru

6 efecte bizare pe care anumite alimente le au asupra organismului nostru
Publicat: 11.12.2016
Alimentele pe care le consumăm zilnic pot avea un efect hotărâtor asupra sănătăţii noastre, de cele mai multe ori în sens negativ.

1. Soia poate reduce cantitatea spermatozoizilor

Soia este consumată, în special, de către vegani, dar se află, de fapt, în compoziţia multor produse, precum uleiul vegetal. În cadrul unui studiu demarat de cercetătorii de la Universitatea Harvard, care au analizat spermatozoizii a 99 de bărbaţi în funcţie de dieta alimentară, au observat un lucru ciudat în cazul a 15 voluntari, fiind descoperit faptul că exista o strânsă legătură între consumul de soia şi cantitatea de spermă. Astfel, cei care au consumat acest produs au înregistrat un număr de spermatozoizi cu 41 de milioane mai scăzut decât limita normală.

2. Consumul excesiv de cafea poate provoca halucinaţii auditive

În ciuda beneficiilor sale, un studiu demarat de către cercetătorii australieni a concluzionat că excesul de cafea poate afecta serios activitatea cerebrală. Participanţii la acest studiu au ascultat timp de 3 minute colindul „White Christmas” interpretat de către Bing Crosby şi au fost rugaţi să apese un buton de fiecare dată când îl aud. Cu toate acestea, acest cântec nu a rulat nici măcar o secundă, dar participanţii care au consumat mai mult de 5 căni de cafea au crezut, într-adevăr, că l-au auzit.

3. Grapefruitul poate afecta tratamentele medicale

Acest fruct blochează enzimele din intestine, lucru care duce la incapacitatea medicamentelor de a funcţiona. Aceste enzime au rolul de a controla cantitatea de medicamente ingerată, iar dacă ai consumat grapefruit, cantitatea stocată de medicamente va fi mult mai mare şi poate deveni letală.

4. Anumite fructe şi legume îţi pot oferi un bronz …

Declanşatorul acestui fenomen este carotenul, al cărui pigment poate fi regăsit  în morcovi, prune şi castraveţi şi care are un important rol în schimbarea nuanţei pielii. Un studiu realizat în Marea Britanie a analizat legătura dintre pigmenţii care efectează culoarea pielii şi aspectul acesteia, iar rezultatul a arătat că pielea îşi modifică culoarea către nuanţe de galben.

5. Guma de mestecat fără zahăr poate cauza diaree

Acest fel de gumă de mestecat conţine sorbitol, care este absorbit greu de către intestine, ceea ce denotă că are un efect laxativ şi, consumată în cantităţi mari, această gumă de mestecat poate produce astfel de probleme.

6. Carnea roşie provoacă un miros neplăcut al corpului

Înt urma unui studiu demarat în anul 2006, 17 bărbaţi au urmat o dietă de 2 săptămâni cu carne roşie, iar ulterior, mostre ale mirosului corpului lor au fost prelevate şi oferite femeilor spre a le analiza, iar acestea şi-au exprimat dezamăgirea. Cu toate acestea, nu există nicio explicaţie medicală a acestui fenomen, cu toate că o teorie susţine că toxinele din carne nu sunt digerate, iar aceasta este cauza principală.

Sursa: Cracked

Citeşte şi:

Ce legătură surprinzătoare există între alimentaţie şi tulburările mentale?

Cand mancarea sanatoasa te omoara

Consumul de ciocolată are efecte benefice asupra creierului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase