Home » D:News » Un pod de pe o autostradă din Italia s-a prăbuşit peste maşini. Trei români răniţi – UPDATE

Un pod de pe o autostradă din Italia s-a prăbuşit peste maşini. Trei români răniţi – UPDATE

Publicat: 09.03.2017
Trei muncitori români au fost răniţi în urmă prăbuşirii podului, joi, pe o autostradă din centrul Italiei. Anterior se anunţase că au fost răniţi doi români.

UPDATE Angajaţii unei firme de construcţii efectuau lucrări la podul care s-a prăbuşit joi după-amiază în centrul Italiei, afirmă primarul localităţii pe raza căreia s-a produs accidentul, criticând modul în care se desfăşurau activităţile de întreţinere, relatează ziarul La Repubblica.

„Muncitorii încercau să înalţe nivelul podului cu cricuri hidraulice, iar structura a cedat: este evident că ceva s-a desfăşurat greşit”, a declarat Roberto Ascani, primarul localităţii Castelfidardo (provincia Ancona, regiunea Marche).

„Este de neconceput să fie efectuate lucrări de acest gen fără închiderea Autostrăzii A14”, a acuzat el.

Trei muncitori români au fost răniţi în urmă prăbuşirii podului, joi, pe o autostradă din centrul Italiei, afirmă surse citate de publicaţiile La Repubblica şi Il Sole 24 Ore.

Un pod s-a prăbuşit, joi după-amiază, pe o autostradă din centrul Italiei, cel puţin un autovehicul fiind prins sub structura căzută. Două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite în accidentul produs pe Autostrada A14, la Kilometrul 235+800m, în zona Camerano (Ancona), pe segmentul Loreto-Ancona Sud.

Cele două persoane decedate sunt doi cetăţeni italieni – Emidio D., în vârstă de 60 de ani, şi soţia sa, Antonella V., în vârstă de 54 de ani. Ei se aflau în autoturismul marca Nissan Qashqai care a fost strivit de pod în momentul prăbuşirii. Cei trei răniţi sunt muncitori români în vârstă de 56, 47 şi 46 de ani. Ei lucrau la întreţinerea podului prăbuşit, fiind angajaţi ai companiei Delabech. Doi români au fost transportaţi cu elicoptere-ambulanţă la Spitalul Torrette din Ancona. Au căzut de la înălţimea de cinci-şase metri, dar nu sunt în stare gravă. Al treilea are răni uşoare, fiind internat într-un spital din Osimo.

Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers din cauza incidentului
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase