Home » Știință » Premieră în lumea medicală: doctorii au transplantat o ureche care a crescut pe antebraţul unui om – VIDEO

Premieră în lumea medicală: doctorii au transplantat o ureche care a crescut pe antebraţul unui om – VIDEO

Premieră în lumea medicală: doctorii au transplantat o ureche care a crescut pe antebraţul unui om – VIDEO
Publicat: 05.04.2017
O echipă de medici chinezi a realizat o intervenţie chirurgicală inedită, în care au transplantat o ureche după ce au crescut-o timp de luni de zile pe antebraţul pacientului.

Renumitul chirurg Dr. Guo Shuzhong a efectuat această operaţie complexă pe pacientul cunoscut doar sub numele de Mr. Ji, intervenţie care a durat o oră, notează Independent.

Medicul a declarat că urechea a fost acceptată de organism. Mr. Ji şi-a pierdut urechea într-un accident din 2015 care l-a lăsat cu răni pe partea dreaptă a feţei. Deşi a avut multe intervenţii chirurgicale, care i-au reparat pielea feţei, doctorii nu au fost capabili să îi refacă urechea.

Doctorii au folosit cartilaj de la coastele acestuia, care a fost tăiat sub forma unei urechi şi plantat sub pielea de la antebraţ.

Dr. Guo (care a efectuat şi primul transplant de faţă din China în anul 2006), speră să repete operaţia şi pentru alţi pacienţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sfârşitul unui mit medical: „Trebuie să reevaluăm tot ceea ce ştiam despre urina umană”, spun cercetătorii

Caz medical rar: unui bebeluş i s-a extirpat din abdomen fratele geamăn

Caz medical bizar: copilul cu dinţi în creier

Caz medical şocant: o fetiţă s-a născut „gravidă” cu gemeni

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase