Home » D:News » 4 motive pentru a renunţa la alcool

4 motive pentru a renunţa la alcool

4 motive pentru a renunţa la alcool
Publicat: 03.06.2017
Consumul excesiv de alcool poate duce la probleme grave de sănătate.

Alcoolismul poate provoca boli care afectează viaţa, cum ar fi bolile hepatice şi  cele renale. Ba mai mult, există studii care dovedesc că şi consumul moderat de băuturi poate creşte riscul apariţiei anumitor forme de cancer, scrie Gândul.

De asemenea, consumul de alcool îţi poate afecta starea de spirit şi memoria, îţi poate îngroşa talia, iar atunci când este consumat timp îndelungat poate provoca boli mintale.

Dacă toate acestea nu te-au impresionat,  există numeroase alte beneficii pe care le poţi avea dacă îndepărtezi alcoolul din viaţa ta. Medicul nutriţionist  Sally Norton dezvaluie patru motive pentru a renunţa la alcool:

1. Somn liniştitor

Un pahar de vin ne poate ajuta să dormim, dar, peste timp, acel pahar de vin ne poate provoca, de fapt, insomnie.

Un studiu realizat de cei de Universitatea de Medicină din Missouri relevă că folosirea alcoolului pe post de somnifer un timp îndelungat ne poate afecta calitatea somnului.

Aşa că ar fi de preferat să înlocuieşti paharul de alcool cu un ceai sau cu o baie parfumată.

2. Pierderea kilogramelor

Deşi nu realizăm, alcoolul conţine numeroase calorii.

De fapt, un consumator adună 2.000 kcal pe lună doar din vin, ceea ce înseamnă că un pahar mai mare are în jur de 185 kcal, asta dacă nu mai adaugăm mâncărurile pe care le servim târziu în noapte sau prăjiturile grase pe care le alăturăm băuturilor alcoolice. De fapt, puteţi să aveţi o altă talie şi să pierdeţi numeroase kilograme dacă renunţaţi la alcool.

Citeşte continuarea în  Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase