Home » D:News » Dublă lansare realizată de Space X la un interval RECORD de doar trei zile. În ambele misiuni au fost reutilizate propulsoare din misiuni anterioare

Dublă lansare realizată de Space X la un interval RECORD de doar trei zile. În ambele misiuni au fost reutilizate propulsoare din misiuni anterioare

Publicat: 27.06.2017
Space X a lansat cu succes pentru a doua oară o rachetă Falcon 9 utilizată anterior. La trei zile de la prima lansare, compania deţinută de Elon Musk a realizat o nouă lansare în spaţiu de pe baza aeriană Vandenberg, California. În timpul zborului, o rachetă Falcon 9 a transportat în spaţiu 10 sateliţi ai companiei Iridium Communications.

Racheta de înălţimea unei clădiri cu 23 de etaje a decolat duminică de pe coasta Pacificului la ora 1:25 p.m. (20:25, ora României), informează Space. Prima treaptă a rachetei s-a desprins la 2,5 minute de la lansare şi a aterizat pe o platformă plutitoare din ocean. 

Aripile masive amplasate în vârful primei trepte de înălţimea unei clădiri cu 14 etaje au fost utilizate pentru ghidarea treptei în momentul aterizării, în ciuda vântului puternic. Astfel, Space X a reuşit să readucă pe Pământ, cu succes, pentru a 13 oară propulsorul rachetei Falcon 9. Două dintre aceste rachete, inclusiv cea utilizată într-o misiunea de transport a primului satelit de comunicaţii bulgăresc (23 iunie 2017), au fost utilizate în misiuni anterioare. 

Noile aripi, realizate din titaniu, pot rezista temperaturilor puternice în momentul reintrării în atmosferă. Elon Musk a susţinut că ,,Falcon 9 se va confrunta cu cea mai ridicată forţă şi temperatură  la reintrarea în atmosferă”. 

Cele două lansări au avut loc într-un interval de timp record de doar 3 zile. În urma ultimei lansări de duminică (25 iunie), Space X a ajuns la al 9-lea zbor în spaţiu în anul 2017. Compania a declarat că până la sfârşitul anului va realiza 20 de zboruri în spaţiu. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase